5:13 pm - Saturday April 19, 6881

Prima ninsoare din acest an nu a mai luat prin surprindere autorităţile locale

Prima ninsoare din acest an nu a mai luat prin surprindere autorităţile locale, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, direcțiile și societățile din subordinea municipalităţii mobilizându-se atât în noaptea de duminică spre luni cât şi în cursul acestei dimineţi pentru înlăturarea efectelor provocate de stratul de zăpadă depus pe carosabil. Astfel, în cursul nopții de 10 spre 11 ianuarie, în tura dintre orele 20.00 și 8.00, SC Citadin SA, companie care asigură coordonarea Comandamentului de Iarnă al Municipiului Iași, a intervenit cu trei autocamioane, 12 sărărițe, un buldoexcavator cu cupă, un încărcător frontal, șapte tractoare, 23 de muncitori și un șef de traseu. Echipele SC Citadin SA au utilizat 72 de tone de clorură de sodiu pe toate traseele, precum și două tone de clorură de calciu în zona centrală și pe străzile betonate din Bucium. Luni, 11 ianuarie, în tura dintre orele 8.00 și 20.00, SC Citadin SA a intervenit cu zece autocamioane, nouă sărărițe, trei buldoexcavatoare cu cupă, un încărcător frontal, șase tractoare, 22 de muncitori și opt șefi de trasee, în special în zonele spitalelor și în cartierele Păcurari, Centru, Sărărie, Copou, Smârdan și Tătărași. În stocurile SC Citadin SA mai sunt 3.619 tone de clorură de sodiu și 22 de tone de clorură de calciu. Echipajele Poliției Locale au patrulat în permanență și transmit societăților municipale situațiile care necesită intervenții punctuale. Pentru acțiunile de deszăpezire din această iarnă, SC Citadin SA, SC Servicii Publice SA, SC Salubris SA și SC Compania de Transport Public SA au la dispoziție, în total, 190 de utilaje și autovehicule, precum și circa 400 de angajați. Din numărul total de autovehicule și utilaje, 116 sunt ale societăților comerciale ale municipalității, iar restul sunt contractate de Citadin SA, urmând să fie utilizate în funcție de vreme.

Informaţii utile pentru şoferi:

  • Problemele legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon al SC Citadin SA 0232.236.000.
  • Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numărul de telefon 0232.270.223 al SC Salubris SA.
  • Și SC Servicii Publice SA are program de permanență, iar eventualele probleme pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.267.392.
  • Eventualele probleme legate de circulația mijloacelor de transport public pot fi sesizate la numerele de telefon ale SC CTP SA 0232.267.772 și 0800.110.427, pe pagina de internet a companiei http://sctpiasi.ro și pagina de Facebook https://www.facebook.com/ctpiasi.
  • De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium, nr. 30, sau prin e-mail la adresa: politialocalais@yahoo.com.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;