5:13 pm - Sunday April 18, 7306

Compania IULIUS propune donarea pavilionului showroom către Municipalitate

Compania IULIUS își exprimă intenția de a dona către Primăria Municipiului Iași clădirea provizorie din Piața Ștefan cel Mare și Sfânt, denumită pavilion showroom, cu o suprafață utilă de 940 metri pătrați și o valoare estimată la peste 3,76 milioane de lei. Clădirea este propusă spre demolare.

Ca răspuns la afirmațiile lansate în spațiul public cu privire la propunerea de donare a pavilionului showroom către Municipalitate, compania IULIUS dorește să facă următoarele precizări:

În prezent, clădirea este inactivă, fiind pregătită pentru demolare. Demersul companiei IULIUS în acest sens este real și actual, aspect demonstrat și de prevederea desființării pavilionului în modificările aduse Planului Urbanistic Zonal aferent ansamblului Palas, aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 92 din 28 februarie 2020, dar și de eliberarea clădirii, prin relocarea sediului E.ON  începând cu luna decembrie 2020. 

Propunerea de donare a imobilului a venit în contextul dificil la nivel global și, implicit, local generat de pandemie, fiind o soluție provizorie oferită administrației locale pentru utilizarea sa ca spațiu alocat oricărei destinații, în funcție de necesitățile existente ale orașului sau de provocările situației de criză medicală pe care o traversăm. Cunoaștem dificultățile administrațiilor locale de a găsi soluții pentru spații publice aferente diferitelor activități, care să îndeplinească condițiile și normele de funcționare, iar propunerea IULIUS vine în sprijinul acesta, în eventualitatea în care va fi considerată utilă și oportună.

Prin donarea clădirii, administrația locală va decide cu ce scop va utiliza imobilul și pentru ce perioadă de timp, oricare ar fi aceasta. În plus, compania IULIUS este dispusă să realizeze demolarea clădirii, cu suportarea integrală a costurilor aferente, chiar și după donarea sa, când se va afla în administrarea Municipalității, ca parte a parteneriatului cu aceasta. Mai mult, subliniem faptul că pentru a realiza donația clădirii, compania IULIUS trebuie să acopere taxe de peste 42.000 de euro, o sumă care depășește valoarea costurilor de demolare, care vor fi oricum suportate atunci când Municipalitatea va decide în acest sens.

Compania IULIUS se implică activ în toate comunitățile în care este prezentă prin proiectele sale, din Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava, contribuind fie prin investiții majore realizate și donate ulterior către administrațiile publice (modernizare străzi, creare noi artere rutiere, tunel auto, piste de biciclete, locuri de parcare, clădiri administrative, investiții de interes public etc.), prin sprijin direct, prin punerea gratuită la dispoziție a unor spații (centre de vaccinare, birouri ale diferitelor instituții publice, acțiuni și evenimente etc.), dar și prin funcțiuni dedicate locuitorilor, cum sunt grădinile publice din cadrul proiectelor sale. În total, astfel de investiții cu impact direct în comunitate, realizate de compania IULIUS în cele patru orașe, depășesc 150 de milioane de euro. 

În concluzie, compania IULIUS își arată întreaga deschidere pentru oricare ar fi decizia consilierilor locali, donația fiind propusă strict pentru a susține strategia de administrare și dezvoltare a orașului.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;