Organizatia Salvati Copiii a donat Maternitatii Cuza Voda Iasi un incubator de transport pentru copiii nascuti prematur

Organizaţia Salvaţi Copiii a echipat astăzi Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Cuza-Vodă” cu un un incubator de transport în valoare de 11.718 euro.

Această sumă a fost colectată, anul trecut, prin campania de redirecționare a 2% din impozitul pe venit și totodată prin generozitatea companiilor și a persoanelor fizice care au făcut donații în cadrul campaniei Bun venit pe lume! Echipa Salvați Copiii este astăzi aici pentru a demonstra, prin donația incubatorului de transport, că viața copiilor noștri nu este o statistică! Stă în puterea noastră, a fiecăruia dintre noi, să contribuim la eforturile de salvare a vieților bebelușilor. Ne bazăm în continuare pe susținerea ieșenilor: redirecționați și anul acesta, până pe 25 mai, cei 2% din impozitul pe venit pentru continuarea acțiunilor de dotare a maternităților, astfel ca tot mai mulți copii să se poată bucura de viață! ”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedintele Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Incubatorul de transport neonatal oferit de Salvați Copiii este un modul mobil de Terapie Intensivă Neonatală, o mini-secție echipată cu toate dispozitivele de care poate fi nevoie pe parcursul câtorva ore de transport ale bebelușului cu probleme. Acest echipament asigură o temperatură constantă și umiditate potrivite copilului născut prematur, dar și un acces facil al echipei medicale în cazul apariției problemelor, cum ar fi ventilația mecanică. Aparatul are autonomie energetică prelungită, necesara transportului pe distanțe lungi.

În Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Cuza-Vodă” s-au înregistrat 6001 de nou-născuți în 2012, din care 314 au fost transferați din alte maternități, iar 96 s-au născut la domiciliu. 604 din totatalul bebelușilor au fost prematuri. Deși burtica mamei este cel mai bun incubator de transport pentru un bebeluș, câteodată nou-născuții se grăbesc să vină pe lume în condiții mai puțin optime. Incubatorul de transport este cea mai apropiată variantă existentă de a transporta nou-născuții prematuri bolnavi către centrele regionale de Terapie Intensivă Neonatală, acolo unde li se pot acorda atenția și tratamentele de care aceștia au nevoie”, a afirmat prof.dr. Maria Stamatin, șef secție neonatologie.

Din păcate, țara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de  9,4 la 1000 de copii născuţi vii în 2011,  cauza principală fiind naşterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii și dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante. În Iași, rata mortalității infantile este de 8,4 la mie.

“Aceste statistici nu mă lasă indiferentă, mă implic cu toată convingerea în acțiunile Salvați Copiii privind reducerea mortalității infantile. În spatele cifrelor sunt adevărate tragedii. Haideți să acționăm împreună, să participăm la bucuria familiilor care își strâng în brațe bebelușii! Eu am redirecționat deja 2% din impozitul pe venit. Completarea formularului este foarte simplă, nu costă nimic, dar beneficiile înseamnă viață pentru copii!”, a completat Andreea Raicu, una din cele mai active voluntare ale organizației Salvați Copiii.

 Formularul precompletat, necesar pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe venit poate fi descărcat de la adresa: http://www.salvaticopiii.ro/?id2=00040006

 Acțiunea de la Iași face parte din seria dotărilor asumate de Salvaţi Copiii pentru modernizarea a 15 maternități din țară. Valoarea totală a investițiilor este de 1.090.000 de lei.

 Campania “Bun venit pe lume” face parte dintr-un program complex – „Fiecare copil contează”. Acest program, cuprins în campania mondială Every One, derulata de Save the Children Internaţional iniţiat de Salvaţi Copiii România şi susţinut de GlaxoSmithKline România (GSK) şi de Dettol – Reckitt Benckiser România – îşi propune diminuarea cu 15% a mortalităţii infantile şi a mortalităţii copiilor sub cinci ani, în perioada 2010 – 2015.

Mulţumim susţinătorilor noştri: Star Storage, IC Companys România, Mercureal, Coface Credit Management, Datanet Systems, Advent Internaţional, Transterra Logistics, Break Bulk Services, Giro SRL, Amis Mob, Damifarm, Farmgrig SRL, Remat Ilfov, Sky, Hawleh SRL, Eurosiloz, Nelson SRL, Arafarm Mediplus, TPA Horwath Tax SRL, Company Med SRL, Vip Auto Distribution SRL, Fondul de Garantare a Creditului Rural, Concept Consult and Prospect, Terra Dent, Cromsteel

Industries, Vitcom SRL, Asesoft Internaţional, Air BP Sales România SRL şi altor 110 companii din toată ţara.

Mulţumiri speciale: Amalia Năstase, Andi Moisescu, Inna, Dragoş Chircu, Jojo, Marius Vizante, Mihai Morar, Laura Cosoi, Diana Oprea, Cristian China-Birta, Marius Matache, Ana Nicolescu, Vlad Petreanu, McCann Erickson, Pro Tv, Realitatea TV, Marie Claire, CARIERE şi United Media.

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii

Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.
Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 22 de ani de activitate, peste 760.000 de copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de organizaţie.
Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children Internaţional, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri, Sănătate

Comments are closed.

;