Cinci recomandări pentru a alege oferta potrivită de energie

Liberalizarea pieței de energie înseamnă că prețurile pentru energia electrică și gazele naturale nu mai sunt stabilite de către ANRE, ci de fiecare furnizor, în baza evoluțiilor din piața de energie. Este dreptul tău să alegi oricând oferta pe care o consideri potrivită pentru tine, însă, înainte de toate, sunt câteva aspecte la care trebuie să fii atent:

  1. În primul rând, verifică dacă ești deja în piața liberă sau nu. La E.ON este simplu. Dacă pe prima pagină a facturii tale apare ”Produs de gaze naturale” sau ”Electricitate Serviciu Universal”, atunci nu ai optat încă pentru o ofertă din piața liberă.

Reține că poți să alegi oricând o ofertă din piața concurențială.

Pentru gaze naturale, termenul de 30 iunie înseamnă că dacă nu vei opta pentru o ofertă concurențială până la această dată, vei fi trecut automat pe piața liberă începând cu 1 iulie. Vei fi notificat în acest sens în perioada următoare.

Pentru electricitate, dacă ai un contract de serviciu universal, termenul de 30 iunie se referă la data limită până la care poți să optezi pentru o ofertă din piața concurențială și să beneficiezi, în același timp, de discountul oferit de furnizorul tău. Acest discount reprezintă diferența între prețul pentru serviciu universal și cel mai bun preț din oferta concurențială a companiei. După această dată se va aplica prețul de serviciu universal valabil de la 1 iulie 2021.

  1. Evaluează-ți nevoile, descoperă și compară ofertele din piața liberă de energie și alege. Un instrument util pentru identificarea și analizarea ofertelor este comparatorul de oferte-tip de furnizare de pe site-ul anre.ro. Întotdeauna să fii atent la prețurile de furnizare publicate, la perioada de valabilitate a prețului și la condițiile în care pot fi modificate prețurile din oferte.

La E.ON poți alege oferte cu preț fix sau variabil, produse cu ambele utilități pe același contract, pachete cu asistență sau servicii tehnice incluse. Dacă vrei să descoperi ofertele E.ON, intră pe site-ul www.eon.ro și în 3 pasi simpli alege oferta care ți se potrivește. Sau contactează compania online pe eon.ro/contact ori telefonic la 0800 800 366 / 0800 800 900 (numere gratuite, apelabile din orice rețea) pentru a alege oferta potrivită pentru tine.

Și reține: Nu te costă nimic să treci în piata liberă, nu ai întreruperi în furnizarea de energie, nu ți se schimbă contorul, iar distribuitorul va asigura în continuare intervențiile de urgență pentru deranjamente și incidente.

Poți alege oricând și de oriunde din țară furnizorul de energie. E.ON îți oferă soluții inovatoare de energie, pentru mai multă eficiență energetică, economii și timp.

  1. Fii atent la serviciile conexe. Prețul contează, dar nu este singurul criteriu important. Verifică dacă oferta include accesul la servicii conexe, cum ar fi centre de relații clienți, call-center, portal online și aplicații mobile pentru a-ți gestiona singur consumul și facturile, dacă aceste facilități sunt importante pentru tine.

Toate ofertele E.ON includ acces gratuit la o gamă variată de servicii rapide cum sunt:

  • ro – site-ul unde poți achiziționa produse și solutii energetice și unde găsești răspunsuri la cele mai frecvente întrebări legate de energie.
  • ON Myline – contul personal cu acces 24/7 de oriunde. Se poate crea și activa pe eon.ro/myline sau poți descarca aplicația din AppStore, Google Play și AppGallery.
  • Ioana – asistentul virtual disponibil prin apel gratuit la 0800 800 900 sau 0800 800 366, oferă simplu și rapid informaţii legate de facturile de electricitate și gaze naturale, 24/7.
  • ON eBooking – serviciul prin care se programează online vizita înmagazinele E.ON
  • info SMS – serviciul prin care se poate afla suma de plătit, se poate confirma o plată și se transmite indexul autocitit.

În plus, atât în magazinele E.ON, cât și la call-center, găsești sprijin din partea specialiștilor companiei ori de câte ori ai nevoie.

  1. Ia în calcul capacitatea operaţională și financiară a Este cea mai importantă calitate pentru a fi sigur că ai alături un partener pe termen lung, solid și de încredere, care să-ți asigure furnizarea energiei electrice și a gazelor naturale. E.ON este furnizor de energie cu 16 ani de tradiție și experiență, și oferă servicii integrate de energie pentru un consum optimizat, pentru peste 3,3 milioane de clienți.

  1. Nu te grăbi să semnezi. Citește cu atenţie conținutul tuturor documentelor puse la dispoziţie și nu semna nimic dacă lipsesc informații importante (prețuri transparente cu toate componentele incluse, termene de plată, durata contractului, valori taxă de reziliere etc.) sau dacă există câmpuri necompletate.

Răspunsuri la cele mai importante întrebări legate de liberalizarea pieței de energie poți să găsești consultând “ABC-ul liberalizării” din secțiunea eon.ro/liberalizare.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;