5:13 pm - Monday April 19, 7666

Primarul Mihai Chirica: Sistemul de termoficare va rămâne funcţional şi va fi modernizat în continuare

Având în vedere încetarea contractului de furnizare a agentului termic în Municipiul Iași de către Veolia SA, începând cu data de 1 mai 2021, precum și preluarea provizorie a serviciilor de producere, furnizare și distribuţie a agentului termic de către municipalitatea ieşeană, Primăria Municipiului Iași vine cu o serie de precizări:

  1. Sistemul de termoficare se prezintă în condiții foarte bune, toate capacitățile de producere și furnizare a energiei termice şi electrice fiind verificate și funcţionând la parametrii optimi. Indiferent de numele viitorului partener care va prelua activitatea de producere, furnizare și distribuţie a agentului termic, acesta își va desfășura activitatea în aceleași condiții ca și până acum, îndeplinind toate obligațiile prevăzute în contract. Pentru următoarea perioadă, aşa cum prevede legislaţia în vigoare şi aşa cum se procedează în toate statele membre ale Uniunii Europene, nu se acceptă nicio drebranșare de la sistemul centralizat de termoficare. De asemenea, vor exista penalizări ori de câte ori vor fi încălcate dispozițiile referitoare la alimentarea orașului nostru cu energie termică.

  1. Menționăm că păstrarea sistemului de termoficare, extinderea și modernizarea lui (prin înlocuirea cărbunelui cu gaze naturale) reprezintă, în virtutea Pactului Ecologic European (Green Deal), o prioritate a administrației locale, prin respectarea şi aplicarea tuturor directivelor Uniunii Europene în acest sens, politică prioritară a tuturor oraşelor din Europa.

„Le transmit tuturor locuitorilor Iașului că furnizarea agentului termic către populație nu va suferi niciun fel de sincope. Dimpotrivă, pentru următoarea perioadă avem în plan continuarea modernizării sistemului de termoficare, intensificând astfel eforturile administrației locale de a face din Iași un oraș cât mai nepoluat, cât mai verde, cât mai european”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;