Elevii Colegiului Naţional “Emil Racoviţă” au celebrat “Ziua Încrederii”

În cadrul acestui proiect, ei au participat joi, 13 mai, la orele obișnuite, care s-au desfăşurat în jurul ideii de încredere. Împreună cu profesorii, elevii au discutat în cadrul orelor de curs despre încrederea în relații, încrederea în știință, în invenții, în personajele istorice, mass-media, tehnologie. În cadrul orelor de dirigenție și consiliere au fost clarificate concepte precum încrederea, elevii au răspuns la întrebări precum Cum transmitem încredere și, foarte important, Cum devenim persoane cu și de încredere?

Prin acest proiect, comunitatea colegiului dorește să devină mai puternică, profesorii fiind mai implicați în procesul de a îi învăța pe elevi să își învingă temerile, să prevină eșecul și să transforme orice provocare într-o reușită.

Colegiul Național „Emil Racoviță” este partener în proiectul Povestea, inițiat de Wellbeing Institute și Transylvania College din Cluj, din septembrie 2020. Proiectul își propune să readucă în comunitatea școlară: încrederea,  bucuria și bunătatea, elemente esențiale pentru a face față provocărilor lumii contemporane. Acesta se desfășura în perioada 2020- 2025 și va debuta cu o activitate inclusă într-un subproiect al programului, „Școala Încrederii”.

Până în prezent, profesorii Colegiului Național „Emil Racoviță” au participat la diferite seminarii de formare cu specialiști și experți în educație și psihologie. La nivelul școlii există o echipă de implementare a proiectului, care a conceput un plan ce cuprinde activități interesante și diverse.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;