Programul Cinematografului “Ateneu” în săptămâna 17 – 23 mai

Programul Cinematografului Ateneu din perioada următoare aduce câteva noutăți în ceea ce privește titlurile de filme. Cinefilii sunt așteptați la producții proaspăt lansate, premiere și la un film de artă.

Filmul francez Chemarea Veneției / Venise n’est pas en Italie, în regia lui Ivan Calbérac, spune povestea unei prime iubiri, miraculoasă și fragilă, a călătoriilor inițiatice și incredibile, în care viața o ia de multe ori pe cărări nebănuite, dar la finalul cărora Veneția este surprinsă într-un mod aparte.

Rețeaua cubaneză / Wasp Network este un thriller politic inspirat din realitate, captivant și elegant. Aduce în prim plan o adevărată galerie de escroci cubanezi și exilați cubano-americani, care s-au angajat într-o bătălie complexă și profund nuanțată de ideologii concurente și loialități schimbătoare. În film îi vom vedea pe Penélope Cruz, Gael García Bernal, Edgar Ramírez, Ana de Armas.

Singin’ în the Rain / Cântând în ploaie (1952), cel mai îndrăgit musical al tuturor timpurilor, deschide seria proiecțiilor filmelor de artă. Filmul a avut două nominalizări la Oscar, pentru cea mai bună actriță în rol secundar – Jean Hagen și cea mai bună coloană sonoră – Lennie Hayton, iar Donald O`Connor a câștigat un Glob de Aur pentru cel mai bun actor într-o comedie muzicală. Producția are în centru două personaje principale, Don Lockwood și Lina Lamont, cuplu de actori celebri ai perioadei mute. Ultimul lor film este transformat într-un musical, iar între ei se naște o frumoasă poveste de dragoste, o umbrelă și multă ploaie sub care să cânți.

În The Song of Names / Cântecul numelor uitate vom vedea doi rivali care devin frați. Tim Roth și Clive Owen joacă într-o poveste emoționantă cu acţiunea răspândită pe două continente de-a lungul a mai bine de jumătate de secol. Sub dezvăluirile muzicale uimitoare și pulsante ale filmului, ard groaza unui război și sufletele pierdute în istorie. Filmul a fost recompensat cu mai multe premii pentru muzică, sunet, machiaj sau costume.

Câștigătorul Oscarului pentru cel mai bun lungmetraj internaţional, Another round / Încă un rând este o comedie cu aburi de alcool. Patru bărbați decid să probeze o teorie a unui psiholog norvegian, conform căreia, o stare de ebrietate modestă ne-ar deschide ochii către lumea din jurul nostru, diminuându-ne problemele și dezvoltându-ne creativitatea. Anterior, producţia daneză a obținut un premiu BAFTA la categoria cel mai bun film într-o altă limbă decât engleză și este nominalizată pentru LUX Film Prize.

Scoob! este prima aventură animată de lungă durată a lui Scooby-Doo, unde vom vedea cum el și cel mai bun prieten al său, Shaggy, au devenit doi dintre cei mai iubiți demascatori de răufăcători din lume. Povestea ne duce înapoi la locul în care totul a început atunci când un tânăr pe nume Shaggy se întâlnește pentru prima dată cu Scooby și fac echipă cu Velma, Daphne și Fred pentru a lansa Echipa Misterelor.

Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casieria Ateneului Național din Iași. Sala mare a Ateneului este deschisă la o capacitate de 50%, cu respectarea măsurilor și regulilor impuse de autorități.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

17 mai 2021

17.30 | Chemarea Veneției – Venise n’est pas en Italie – (regia Ivan Calbérac) – AP 12

19.30 | Wasp Network – Rețeaua cubaneză – (regia Olivier Assayas) – AP 12

19 mai 2021

17.30 | Wasp Network – Rețeaua cubaneză – (regia Olivier Assayas) – AP 12

20.00 | Cântând în ploaie – Singin’ in the rain – (regia Gene Kelly, Stanley Donen) – AG – Film de artă

21 mai 2021

18.00 | The song of names – Cântecul numelor uitate – (regia François Girard) – PREMIERĂ – AG

20.00 | Another Round – Încă un rând – (regia Thomas Vinterberg) – AVANPREMIERĂ – N-15

22 mai 2021

14.00 | SCOOB! – (regia Tony Cervone) – 2D – DUBLAT – AG

23 mai 2021

14.00 | SCOOB! – (regia Tony Cervone) – 2D – DUBLAT – AG

Preț bilet: 12 lei

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;