Noi paşi pentru construcţia Autostrăzii Unirii

Primarul Mihai Chirica a participat miercuri, 19 mai, la sediul Instituției Prefectului – Județul Iași, împreună cu reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Consiliului Județean Iași, Agenției pentru Protecția Mediului Iași, Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași și ai mai multor unități administrativ – teritoriale din județ, la o întâlnire de lucru cu reprezentanții firmei Consitrans SRL, care realizează studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru cei puțin peste 100 de kilometri din Autostrada A 8 „a Unirii” pe tronsonul Târgu Neamț – Pașcani – Iași – Ungheni. Întâlnirea a avut scopul principal de a sprijini proiectantul în revizuirea și completarea cât mai rapide ale studiului de fezabilitate și proiectului tehnic aferente tronsoanelor de autostradă din județul Iași, astfel încât și licitația pentru încredințarea lucrărilor de construire să fie lansată cât mai curând.

Potrivit contractului încheiat în luna martie a acestui an cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Consitrans SRL are la dispoziție 23 de luni pentru predarea documentației. Firma va preda însă proiectele eșalonat, pe tronsoane, începând cu Moțca – Pașcani, astfel încât să fie asigurată legătura cu Autostrada A 7 „a Moldovei” Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Roman – Pașcani – Suceava – Siret. În ceea ce privește construirea podului de la Ungheni vor fi necesare întâlniri cu autoritățile din Republica Moldova.

Primarul Mihai Chirica a solicitat proiectantului și reprezentanților celorlalte instituții să acorde atenție modalităților de racordare a viitoarei autostrăzi la Aeroportul Internațional Iași și Spitalul Regional de Urgență, cu zona de Vest a municipiului prin șoseaua de centură pe ruta Lețcani – Bogonos, cu cea de Est pe ruta Vânători – Victoria, precum și spre județul Vaslui prin localitățile aflate pe albia râului Prut.

„A fost o întâlnire constructivă, în care am clarificat multe aspecte, și am convenit să avem astfel de discuții lunar. Salut deschiderea și implicarea celorlalți participanți și am convingerea că proiectantul va începe să predea documentația cât mai repede. În altă ordine de idei, mă bucur și pentru că proiectantul din Cluj a început să lucreze la proiectul șoselei de centură pe traseul rond Uricani – Cicoarei – șoseaua Nicolina”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;