Finanțare de peste 40 de milioane de lei pentru spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Iaşi

În cadrul proiectului Combat COVID Iași-Consolidarea capacității unităților sanitare din județul Iași pentru prevenirea și combaterea Covid 19, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie a obținut o finanțare de 15,6 milioane de lei, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” 787 mii de lei, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Elena Doamna” 4,1 milioane lei, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” 17,1 milioane, iar Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Cuza Vodă” 2,3 milioane de lei, a anumnţat astăzi, într-o conferinţă d epresă, Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi.

Fondurile sunt puse la dispoziție în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9, Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, iar contractul de finanțare a fost semnat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Criza Covid ne-a arătat că avem nevoie să întărim capacitatea de prevenire și intervenție în situații de urgență, iar aceste 40 de milioane de lei vor permite spitalelor din subordinea Consiliului Județean să investească în aparatură şi echipamente de ultimă generaţie, mai ales pentru secțiile ATI. În acelaşi timp, vor putea să recupereze o parte din sumele cheltuite în pandemie pentru materiale de protecţie şi să refacă stocurile. Pe lista de achiziţii sunt și echipamente care vor creşte calitatea actului medical, precum ecografe, aparate de înaltă performanţă pentru monitorizarea pacienţilor, ventilatoare pentru nou născuţi, dar şi pentru adulţi. Toate echipamentele pentru care a fost primită finanţarea vor ajunge în spitale până la sfârşitul acestui an”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;