5:13 pm - Thursday April 18, 3833

Comisie de evaluare şi selecţionare a proiectelor propuse de ONG-uri în vederea finanţării de la bugetul judeţului

Reuniți în ședință ordinară, în fizic, în Sala Mare a Prefecturii, consilierii județeni ieşeni au votat miercuri, 26 mai, constituirea comisiei de evaluare și selecționare a proiectelor  și constituirea comisiei de soluționare a contestațiilor în vederea atribuirii de finanțări nerambursabile din bugetul județului Iași pentru activități non-profit, conform Legii nr. 350/2005. Consiliul Județean Iași va aloca pentru proiectele ONG-urilor cel mai mare buget din ultimii ani, un million de lei.

Două dintre cele 21 de proiecte aprobate de aleşii judeţului au vizat Școala Populară de Arte “Titel Popovici”. Este vorba despre Regulamentul de organizare şi funcţionare al instituției și despre organizarea concursului de proiecte de management.

“Obiectivul nostru este ca Școala  Populară  de Arte  “Titel Popovici” să funcționeze în condiții de transparență și legalitate. Vrem să ne asigurăm că neregulile descoperite de Corpul de Control în activitatea din ultimii ani a instituției nu se vor  mai repeta și, în același timp, să oferim condiții optime pentru ca această școală pentru formarea de talente să devină un etalon la nivel național”, a declarat Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Tot în şedinţa de miercuri, consilierii județeni au mai aprobat alocări bugetare pentru Spitalul de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva”  și  Spitalul de Pediatrie “Sfânta Maria”, precum și pentru unitățile medico-sociale din subordinea CJ Iași în care sunt organizate  centre de vaccinare.

 În urma votului consilierilor va fi demarat, de asemenea, procesul de atribuire a serviciului public de transport  județean de persoane prin curse regulate.

“Vă asigur că planul de transport județean va fi realizat  în baza unor studii făcute direct în teren și nu din birou, pentru că are impact asupra întregii populații a județului nostru și vrem să acoperim nevoia de mobilitate a fiecărei comunități. Aș vrea ca acest plan să fie rodul muncii întregului legislativ și executiv din Consiliul Județean, indiferent de culoarea politică, pentru că este în beneficiul tuturor ieșenilor”, a afirmat președintele CJ Iași, Costel Alexe.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;