Dezbatere privind principiile şi valorile europene, organizată de Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”

Liceul Teoretiv „Vasile Alecsandri” din Iaşi organizează constant activități specifice prin care își marchează identitatea de “Școală – Ambasador a Parlamentului European” (EPAS), titlu pe care l-a obţinut în anul 2019.

Astfel, miercuri, 26 mai, s-a desfășurat activitatea „Drepturi, libertăți și oportunități europene”, la care a fost invitat europarlamentarul Dragoș Tudorache, membru în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), membru supleant în Comisia pentru afaceri externe (AFET) și în Comisia pentru securitate și apărare (SEDE) a Parlamentului European.

Mesajul elevilor ieşeni a  ajuns și dincolo de Prut, la școlile partenere: Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Chișinău, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Fălești și Liceul „N. Casso” din Chișcăreni, Republica Moldova.

În cadrul întâlnirii, elevii participanți au avut ocazia să discute cu europarlamentarul Dragoș Tudorache despre principii și valori europene, despre avantajele apartenenței la marea familie europeană din care facem parte, despre drepturile, dar și obligațiile care derivă din această identitate.

Experiența acumulată ca urmare a derulării proiectelor europene la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași se dorește a fi un suport pentru noi perspective, un punct de plecare pentru alte oportunități care să le întărească elevilor participanți sentimentul  identității europene și să îi determine să fie din ce în ce mai competitivi și mai pregătiți pentru provocările lumii contemporane.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;