Patru filme de Oscar, săptămâna viitoare, la Cinema „Ateneu”

Pentru săptămâna 31 mai-6 iunie, Cinema Ateneu anunță șapte titluri de film, printre care patru titluri care s-au remarcat la Premiile Oscar.

Câștigătorul Oscarului pentru cel mai bun lungmetraj internaţional, Another round / Încă un rând este o comedie cu aburi de alcool. Patru bărbați decid să probeze o teorie a unui psiholog norvegian, conform căreia, o stare de ebrietate modestă ne-ar deschide ochii către lumea din jurul nostru, diminuându-ne problemele și dezvoltându-ne creativitatea. Anterior, producţia daneză a obținut un premiu BAFTA la categoria cel mai bun film într-o altă limbă decât engleză și este nominalizată pentru LUX Film Prize.

Nomadland / Ținutul nomazilor, marele câștigător al Galei Oscar 2021, cu premii pentru cel mai bun film, cea mai buna regie și cea mai bună interpretare feminină. Filmul spune povestea unei femei de șaizeci și ceva de ani care, după ce pierde totul în timpul Marii Recesiuni, pornește într-o lungă călătorie prin vestul American servindu-se, ca un nomad modern, doar de camioneta ei.

Casablanca (1942) este un film de referință în cinematografia mondială, distins cu trei Premii Oscar (pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu și cea mai buna regie) și nominalizat la încă cinci importante categorii (muzica lui Max Steiner, montaj, imagine și interpretare masculină în rol principal și în rol secundar). Într-un bar din Casablanca, doi foști amanți se reîntâlnesc într-o conjunctură care îi silește să pună pe primul plan nu sentimentele, ci datoria. E război, iar intrarea trupelor germane în Maroc e iminentă.

În premieră, rulează filmul Luca, un thriller psihologic, desfășurat între București și New York City. Un tânăr expat, întors în țară după 20 de ani, descoperă o lume pe care nu o mai cunoaște. Cu ajutorul Giuliei (Mădălina Craiu) și a câtorva oameni din fosta sa viață, Luca reușește să își învingă fantomele trecutului și să afle sensul existenței sale. Din distribuție fac parte: István Téglás, Andi Vasluianu, Mădălina Craiu, Horațiu Mălăele, Rodica Mandache, Liana Mărgineanu, Bogdan Mălăele, Giulia Nahmany și mulți alții.

În Cruella vom vedea cum o tânără ajunge spaima a 101 Dalmațieni, într-o adaptare live-action după celebrul film. În Londra anilor 1970, o tânără creatoare de modă devine obsedată de pielea câinilor, în special de cea a dalmațienilor, până când devine, în cele din urmă, o legendă nemiloasă și terifiantă cunoscută sub numele de Cruella de Vil.

Soul, premiat pentru cel mai bun lungmetraj de animație la Oscar 2021 și premiul pentru cea mai bună coloană sonoră, este noul film de animație al studiolui Pixar. Producția își va transporta privitorii „de pe străzile New York-ului către regatele cerești, pentru a descoperi răspunsurile la unele dintre cele mai importante întrebări ale vieții” (de unde vin pasiunile noastre, visele, lucrurile care dau sens vieții noastre; ce face ca noi să fim… noi?).

Scoob! este prima aventură animată de lungă durată a lui Scooby-Doo, unde vom vedea cum el și cel mai bun prieten al său, Shaggy, au devenit doi dintre cei mai iubiți demascatori de răufăcători din lume. Povestea ne duce înapoi la locul în care totul a început atunci când un tânăr pe nume Shaggy se întâlnește pentru prima dată cu Scooby și fac echipă cu Velma, Daphne și Fred pentru a lansa Echipa Misterelor.

Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casieria Ateneului Național din Iași. Sala mare a Ateneului este deschisă la o capacitate de 50%, cu respectarea măsurilor și regulilor impuse de autorități.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

31 mai 2021

18.00 | Another round – Încă un rând – (regia Thomas Vinterberg) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

20.00 | Nomadland – Ținutul nomazilor – (regia Chloé Zhao) – AP12

 

2 iunie 2021

18.00 | Nomadland – Ținutul nomazilor – (regia Chloé Zhao) – AP12

20.00 | Casablanca – (regia Michael Curtiz) – AG – Film de artă

 

4 iunie 2021

18.00 | Luca – (regia Horațiu Mălăele) – PREMIERĂ – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

20.00 | Cruella – (regia Craig Gillespie) – PREMIERĂ – AG

 

5 iunie 2021

14.00 | Soul – (regia Pete Docter, Kemp Powers) – 3D – DUBLAT – AG

 

6 iunie 2021

14.00 | SCOOB! – (regia Tony Cervone) – 2D – DUBLAT – AG

 

 

Preț bilet normal: 12 lei

Preț bilet 3D: 15 lei (ochelarii incluși)

 

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;