Cursă directă Iaşi – Londra (Heatrow), începând din acest week-end, cu Blue Air

Compania Blue Air a inaugurat, sâmbătă, cursa directă Iaşi – Londra (Heatrow), reluându-şi astfel activitatea externă de pe Aeroportul Internaţional Iaşi, întreruptă în anul 2019.

Prezent la inaugurare, Krassimir Tanev, directorul comercial al Blue Air, a anunţat că, pentru anul viitor, compania are în plan extinderea zborurilor externe de la Iaşi către alte 12 destinaţii, printre care Barcelona, Madrid, Roma, Paris, Bruxelles, Atena şi Amsterdam. De asemenea, acesta a mai declarat că, tot începând de la anul, Blue Air îşi va redeschide baza aeriană de la Iaşi.

„Suntem încântați să lansăm primul serviciu ultra-low-cost direct de la Iași la Londra Heathrow, cel mai important aeroport din Marea Britanie și unul dintre cele mai bine conectate hub-uri din Europa și din lume și să oferim clienților noștri din Iași legături fiabile cu 14 destinații-cheie interne și internaționale. Blue Air își va continua expansiunea de pe Aeroportul Iași odată cu deschiderea unei bazei permanente în vara anului 2022, ceea ce va însemna opțiuni de călătorie mai bune, la prețuri accesibile pentru clienții noștri din Iași. Pentru anul viitor avem în plan operarea unor zboruri directe din Iași către destinații precum Barcelona, Roma, Paris – Charles de Gaulle”, a declarat Krassimir Tanev, Director Comercial Blue Air.

“Iașul prinde aripi până la Londra! Avem de astăzi o legătură directă cu cel mai mare aeroport din Europa – Heathrow International Airport – și, astfel, conectăm Iașul cu metropolele europene și chiar transcontinentale. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în această perioadă pentru a face acest lucru posibil și pentru a deschide Iașul către noi destinații și noi oportunități. Ce se întâmplă astăzi e dovada că avem perspective reale de a transforma aeroportul în poarta de comunicare cu vestul țării și al Europei. Prin efortul coordonat al Aeroportului Iași, Consiliului Județean și celorlalte instituții vom sprijini dezvoltarea aeroportului pentru a reintroduce toate cursele externe de la Iași și a aduce altele noi, așa cum se întâmplă deja. Dinamism cultural, medical, turistic, social și, bineînțeles, economic – asta înseamnă dezvoltarea aeroportului”, a afirmat, la rândul său, Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

“Ne bucurăm să lansăm astăzi cursa directă ce leagă Iașul și întreaga regiune de un hub internațional. Acest nou serviciu aerian face parte din strategia noastră de a oferi pasagerilor noștri legături cu noduri aeriene importante prin care să poată fi accesate cu ușurință cât mai multe destinații din întreaga lume. Sperăm ca această nouă rută se va bucura de aprecierea pasagerilor ieșeni și a celor din întreaga regiune deservită de aeroport. Fără îndoială, o astfel de conexiune va ajuta la dezvoltarea aeroportului nostru. În același timp, ne bucurăm că, odată cu începerea operării zborului Iași-Londra Heathrow, am reluat cu succes colaborarea cu Blue Air, care rămâne pentru noi un partener strategic. Suntem încrezători că acest parteneriat va crește în timp, prin aducerea la Iași a cât mai multe destinații”, a spus Vasile Stoicea, Director General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași.

Zborul Iaşi – Londra (Heatrow), operat cu o aeronavă de tip Boeing 737-8 MAX,  va avea o frecvenţă de două curse pe săptămână (marţi şi sâmbătă), după următorul program: decolare de pe Aeroportul Internaţional Iaşi (ora 18.20) şi aterizare pe Aeroportul Heatrow din Londra (ora 19.35), respectiv decolare de pe Aeroportul Heatrow din Londra (ora 20.25) şi aterizare pe Aeroportul Internaţional din Iaşi (ora 01.30) – ore locale.

Biletele pentru noua destinație sunt disponibile în sistemul online – https://bit.ly/3nwseSt – și au prețuri ce pornesc de la 19,99 euro/segment. Toate rezervările includ opțiunea de schimbare gratuită a datelor de zbor.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;