Programul Bursele ANIS, de susținere a cadrelor didactice universitare, a ajuns la cea de-a patra ediţie

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii – continuă să sprijine mediul educațional prin organizarea celei de-a patra ediții a programului de succes Bursele ANIS. Programul își propune susținerea cadrelor didactice tinere în integrarea unor tehnologii noi și a unor metode inovative de predare în programa universitară, precum și introducerea de cursuri de tehnologie în facultăți non-IT. Cu acoperire națională și burse de câte 5000 EUR per proiect selectat, programul Bursele ANIS se adresează deopotrivă lectorilor și asistenților universitari. Intervalul de depunere a proiectelor este 1-18 septembrie.

„Faptul că am ajuns la cea de-a patra ediție a Burselor ANIS ne demonstrează că parteneriatul dintre industria IT și mediul academic poate fi o realitate. Scopul pe care ni l-am propus la demararea acestui program urmărește dezvoltarea sectorului IT prin creșterea performanței sistemului de învățământ universitar, cu rezultate vizibile în timp. Consolidarea parteneriatului reprezintă, de altfel, unul dintre obiectivele asociației noastre și le suntem recunoscători tuturor celor care îl fac posibil, de la profesorii dedicați, la companiile tech care susțin financiar acest demers”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.

Programul Bursele ANIS, lansat în urmă cu patru ani la inițiativa asociației, se adresează cadrelor didactice tinere care propun în curricula universitară tehnologii noi și metode inovative de predare. Astfel, lectorii universitari trebuie să introducă un nou curs în anul universitar 2021/2022, să actualizeze un curs existent sau să introducă metode inovative de predare, iar asistenții universitari pot propune soluții pentru actualizarea laboratorului, cu acordul cadrului didactic titular. Pentru a fi eligibili, participanții trebuie să aibă până în 40 de ani.

Anul acesta, cursurile propuse de cadrele didactice trebuie să se încadreze în domeniile: Big Data, Cyber Security, Inteligența Artificială, Machine Learning, FinTech, HealthTech, Blockchain, Tech for All. Programul are acoperire națională, fiecare proiect calificat primind câte o bursă de 5.000 de euro.

Candidații vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, ulterior, cei selectați vor avea un interviu cu membrii comitetului de evaluare. Anul acesta, intervalul de înscriere a proiectelor este 1- 18 septembrie. Regulamentul programului și criteriile de evaluare pot fi consultate la anis.ro/programe.

Primele trei ediții ale programului au fost sprijinite financiar de către urmatoarele companii: Adobe, Atos, Bitdefender, Deutsche Bank, Cornerstone Technologies, eMag, Endava, Enea, Huawei, Microsoft, Qualitance, Softbinator Technologies, Softelligence Engineering, Wipro.

165.000 de euro, valoarea burselor acordate în ultimii trei ani

În cele trei ediții anterioare, la programul Bursele ANIS au fost înscrise 98 de cursuri, susținute de cadre didactice care activează în 26 de facultăți, din 8 orașe la nivel național.  Per total, au fost acordate 33 burse, care au cumulat circa 165.000 de euro. Totodată, grație proiectului, s-au conturat și 3 colaborări între companii și mediul academic, pe proiecte de cercetare.

La primele trei ediții au fost selectate proiecte depuse de cadre didactice din cele mai mari centre universitare din România, respectiv: universitățile „Politehnica” din București și Timișoara, ASE, UNATC din București, Universitatea de Vest din Timișoara, universitățile “Al. I. Cuza” și „Gheorghe Asachi” din Iaşi, “Transilvania” din Brașov, „Tehnică” și „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea București.

Despre ANIS

23 ani de activitate în România. Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interese-le companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Peste 150 de membri. În cadrul ANIS sunt reunite atât companii mici, cât și multinaționale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național.

Peste 46.000 de angajați. Membrii ANIS generează un număr semnificativ de locuri de muncă înalt calificată în societate.

Peste 3,4 miliarde de euro cifra de afaceri. Veniturile anuale cumulate ale membrilor, plasează ANIS în zona actorilor cheie în ceea ce privește amprenta economică pe plan local.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;