Eveniment organizat de Consiliul Judeţean Iaşi cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului

În fiecare an, pe 5 iunie este marcată Ziua Mondială a Mediului înconjurător, în urma Rezoluției adoptate de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite la data de 15 decembrie 1972.

Cu această ocazie, Consiliul Județean Iași, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Iași (A.D.I.S), a organizat astăzi un eveniment în cadrul campaniei „Iași mai verde”, la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Țuțora, ce are ca obiectiv conștientizarea rolului și importanței colectării selective.

Primarii comunelor din județul Iași, la invitația președintelui Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, și a reprezentanților A.D.I.S, au vizitat Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, fiindu-le prezentat întregul proces de sortare și tratare a deșeurilor reciclabile. Rolul primarilor în comunitățile lor este definitoriu în vederea colectării selective a deșeurilor, motiv pentru care Consiliul Județean Iași își dorește să implice în mod activ toți factorii de decizie din județ în promovarea acțiunilor de protejare și conservare a mediului înconjurător.

„Din grija față de mediu și din dorința de a crește calitatea vieții ieșenilor am deschis calea către un județ mai puțin poluat prin implementarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor. Îmi doresc ca toți cei ce au puterea de a stimula preocuparea și acțiunile oamenilor în privința colectării selective să ni se alăture în campania „Iași mai verde”, campanie inițiată de către Consiliul Județean. Am invitat, astăzi, liderii comunităților din județul Iași la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Țuțora, unul dintre cele mai moderne centre din țară cu o investiție de 69 de milioane de euro, pentru că avem nevoie de sprijinul lor în această nouă etapă pentru un județ ecologic. Este de datoria noastră să protejăm mediul și să îi ajutăm pe ieșeni în schimbarea comportamentului, motivându-i prin campaniile noastre să adopte un stil de viață prietenos cu tot ceea ce natura ne oferă”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Pentru că grija față de mediu se învață încă de la cele mai fragede vârste, invitați în cadrul evenimentului de prezentare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor  de la Țuțora au fost copiii de la Școala Gimnazială Holboca. Aceștia au putut afla informații despre modalitatea de sortare și tratare a deșeurilor reciclabile și cât de important este ca acestea să poată fi transformate în noi resurse.

“Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Țuțora este proiectul prin care noi putem avea un județ mai curat și sănătos. Doar împreună putem să accelerăm această relație sănătoasă cu mediul – protejându-l de acțiunile noastre, încercând să producem mai puține deșeuri și să colectăm separat mai mult și în număr cât mai mare”, a precizat președintele Consiliului Județean Iași.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;