Peste 4.000 de persoane vaccinate la cel de-al doilea maraton organizat de UMF Iași

4.093 de persoane s-au imunizat la cel de-al doilea maraton de vaccinare organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași (UMF Iași) și deschis non-stop de pe 4 iunie ora 16.oo și până pe 7 iunie la ora 8.oo.

La deschiderea evenimentului, care a avut loc vineri, 4 iunie, a participat şi ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, care cu această ocazie a imunizat mai multe persoane care s-au prezentat pentru imunizare împotriva COVID-19.

Cel de-al doilea maraton de vaccinare de la UMF Iași a fost un efort de 64 de ore fără întrerupere în care s-au mobilizat 145 de medici, 145 de registratori (personal administrativ al UMF Iași), 145 de asistenți medicali și 95 de studenți voluntari.

În cadrul acţiunii s-a utilizat serul produs de compania Pfizer BioNTech, vaccinările desfăşurându-se în 12 de fluxuri pe timpul zilei și două fluxuri în timpul nopții, fără programare, doar în baza unui act de identitate.

Efortul echipei UMF Iași a însemnat o reluare a maratonului desfășurat în perioada 14-17 mai, când au fost vaccinate 4.649 de persoane. În total, la cele două maratoane organizate de UMF Iași, au fost administrate 8.742 de doze de vaccin.

„Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași a fost permanent alături de autoritățile județene în lupta cu pandemia. Reamintesc faptul că încă din primăvara anului trecut la UMF Iași a fost înființat un centru de testare. De asemenea, cadrele medicale au fost tot timpul disponibile și de ajutor în toate aspectele legate de pandemie. Cred că doar împreună putem să reușim să învingem complet acest virus. Le mulțumesc tuturor celor implicați în acest efort depus prin cele două maratoane de vaccinare. Datorită lor suntem mai aproape de revenirea la normalitate”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Maratonul de vaccinare a fost organizat de UMF Iași, în parteneriat cu Instituția Prefectului – Județul Iași, Direcția de Sănătate Publică Iași, Colegiul Medicilor Iași, Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Iași (OAMGMAMR Iași), Primăria Iași, Consiliul Județean Iași și Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;