Programul Cinematografului “Ateneu” în săptămâna 14 – 20 iunie

Cu tot mai multe filme proaspăt lansate și altele care rulează în premieră, programul de la Cinema Ateneu continuă și în săptămâna 14-20 iunie 2021.

Madre o are în centru pe Elena, o femeie din Spania care și-a pierdut fiul în vârstă de șase ani. Ultima oară când a vorbit cu el la telefon, copilul era pe o plajă din Franța, speriat că nu-și găsește tatăl. La un deceniu după incident, Elena e pe aceeaşi plajă şi îşi umple zilele administrând un restaurant. E gata să se împace cu trecutul, când, într-o zi, îl întâlneşte pe Jean, un adolescent care îi aduce aminte de fiul ei. Între cei doi se naște o relaţie cu urmări neaşteptate.

În Cruella vom vedea cum o tânără ajunge spaima a 101 Dalmațieni, într-o adaptare live-action după celebrul film. În Londra anilor 1970, o tânără creatoare de modă devine obsedată de pielea câinilor, în special de cea a dalmațienilor, până când devine, în cele din urmă, o legendă nemiloasă și terifiantă cunoscută sub numele de Cruella de Vil.

Iubire, nunți & alte dezastre prezintă poveștile întretăiate ale mai multor cupluri, unele în formare, unele pe cale să se destrame, altele care doar visează să fie împreună, toate, unite de participarea la organizarea unei nunți.

Lolita(1962), un film controversat la momentul apariției, a fost nominalizat la categoria Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat (Vladimir Nabokov) și la Premiile Globul de Aur pentru cel mai bun regizor și cel mai bun actor. Filmul rulează pe marele ecran, miercuri, în ziua dedicată filmelor de artă. O dramă personală a unui bărbat matur, îndrăgostit de o tânără fată. Actorii principali sunt James Mason (Humbert Humbert), Sue Lyon (Dolores „Lolita” Haze) Shelley Winters (Charlotte Haze) și Peter Sellers (Clare Quilty).

Comedia franco-belgiană a lui Quentin Dupieux, Mandibule a avut premiera internațională în cadrul festivalului de film de la Veneția în 2020. Doi prieteni cam aiuriți descoperă o muscă gigantică în portbagajul unei mașini și decid s-o îmblânzească și să câștige bani de pe urma ei.

Ieşirea trenurilor din gară este un film de montaj compus în întregime din fotografii de arhivă şi documente referitoare la Pogromul de la Iaşi din iunie 1941. Prima parte a filmului e alcătuită din fotografii ale victimelor, însoţite pe coloana sonoră de declaraţii şi mărturii despre soarta lor. Partea a doua, mai scurtă, reprezintă un montaj din fotografii realizate în timpul Pogromului, unele dintre ele inedite.

În Raya și ultimul dragon pășim în regatul Kumandra, un Pământ reimaginat locuit de o civilizație antică, unde o războinică singuratică pe nume Raya își propune să găsească ultimul dragon în viață și să salveze regatul de ticălosul Druun.

Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casieria Ateneului Național din Iași. Sala mare a Ateneului este deschisă la o capacitate de 70%, cu respectarea măsurilor și regulilor impuse de autorități.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

14 iunie 2021

18.00 – „Madre” – Mama – (regia Rodrigo Sorogoyen) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

20.30 – „Cruella” – (regia Craig Gillespie) – AP 12

 

16 iunie 2021

17.00 – „Iubire, nunți & alte dezastre” – Love, Weddings & Other Disasters – (regia Dennis Dugan) – AP 12

19.00 – „Lolita” – (regia Stanley Kubrick) – N15 – Nerecomandat sub 15 ani – Film de artă

 

18 iunie 2021

18.00 – „Mandibule” – Mandibules – (regia Quentin Dupieux) – PREMIERĂ – AP 12

20.00 – „Ieșirea trenurilor din gară” – (regia Radu Jude, Adrian Cioflâncă) – PREMIERĂ – AG

 

19 iunie 2021

14.00 – „Raya și ultimul dragon” – Raya and the Last Dragon – (regia Don Hall, Carlos López Estrada, Paul Briggs) – 3D – PREMIERĂ – AG

 

20 iunie 2021

14.00 – „Raya și ultimul dragon” – Raya and the Last Dragon – (regia Don Hall, Carlos López Estrada, Paul Briggs) – 3D  – AG

 

 

Preț bilet 3D: 15 lei

Preț bilet normal: 12 lei

 

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;