5:13 pm - Sunday April 20, 4859

Zeci de spectacole programate în această vară la Casa de Cultură a Studenților

Casa de Cultură a Studenților (CCS) Iași își propune să desfășoare în perioada iunie-decembrie un număr de 39 de evenimente cultural – artistice, sportive, de antreprenoriat și voluntariat, în care vor fi implicate organizațiile studențești și de tineret din Iași, ce funcționează în cadrul universităților ieșene, precum și autoritățile locale.

„Împreună cu referenții Casei de Cultură a Studenților din Iași și cu liderii ligilor studențești, am definitivat calendarul de evenimente care a fost validat ulterior de Consiliul de Administrație al instituției noastre și înaintat spre aprobare Ministerului Tineretului și Sportului. În baza documentului elaborat, pentru instituția noastră, ministerul de resort a aprobat suma de 173.136 de mii de lei, acești bani fiind alocați pentru evenimentele cultural – artistice pe care le vom organiza în acest an”, a declarat  Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenților din Iași.

Astfel, Casa de Cultură a Studenților din Iași continuă să aducă în atenția publicului festivaluri de tradiție, precum: Festivalul Studenților Ieșeni „FEstudIS”, ROCK’N’IAȘI, FOLK’N’IAȘI, Festivalul de Creație Vestimentară „ART EAST”, Festivalul de teatru „Aurel Luca”, Zilele Clubului „Richard Oschanitzky”, „Hora celor 7 coline”, însă vine mai aproape de ieșeni și prin evenimente noi ce urmează a fi realizate în premieră, amintind aici: „Seminarii, reuniuni și ateliere cu tineri de succes”, Spectacol de Ziua Internațională a Tineretului – 12 august 2021, Atelier de pictură murală, Workshop de teatru și improvizație „Backstage”, Workshop de teatru de marionete „Puppets”, Festivalul de Artă Urbană „Made in Iași” etc.

„Prin toate acțiunile desfășurate ne dorim să atragem un număr cât mai mare de studenți și tineri alături de noi, luând parte la organizarea acestor evenimente sau având calitatea de participanți sau parteneri. În prvința evenimentelor pentru care prezența fizică este necesară, vor fi respectate toate măsurile de prevenire a extinderii pandemiei de Coronavirus și se va păstra distanțarea socială. Totodată, precizăm că luăm în calcul organizarea de evenimente cultural-artistice în aer liber”, a subliniat Bogdan Crucianu.

Jazz Festival & Competition

Casa de Cultură a Studenților din Iași, împreună cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Clubul de Muzică „Richard Oschanitzky” și Asociația Industrii Creative a organizat, în perioada 14 – 15 iunie 2021, Iași Jazz Festival & Competition. Concursul se adresează tinerilor muzicieni (14 – 30 de ani) înscriși la o instituție acreditată de Ministerul Tineretului și Sportului sau de Ministerul Educației și Cercetării.

În urma etapei de înscrieri, desfășurată online între 2 aprilie și 1 iunie 2021, juriul, format din Florian Lungu (realizator de emisiuni de radio și televiziune, muzicolog, prezentator, compozitor), Alex Vasiliu (jurnalist, muzicolog și profesor doctor asociat) și Tudor Amarandei ( muzician, doctorand la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași ), a selectat 4 tineri la categoria creație, 12 tineri la categoria interpretare și 5 la categoria debutanți.

„În următoarea etapă, finaliștii vor participa la Gala laureaților, ce se va desfășura sub forma unui concert live organizat la Casa de Cultură a Studenților Iași, sala „Gaudeamus”, în perioada 16 – 17 noiembrie 2021”, a afirmat Bogdan Crucianu.

Centru de vaccinare fără programare

Din data de 5 mai, la Casa de Cultură a Studenților din Iași funcționează un centru de vaccinare fără programare pe o perioadă nedeterminată. Instituția noastră s-a alăturat acțiunii Consiliului Județean Iași, Prefecturii Județului Iași și a Direcției de Sănătate Publică Iași, care face parte din seria de activități incluse în cadrul Campaniei de vaccinare maraton.

Serul administrat este Pfizer/BioNTech, iar persoanele cu vârsta de peste 16 ani care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 trebuie să prezinte cartea de identitate sau pașaportul”, se precizează în anunțul publicat pe site-ul DSP Iași. Programul de vaccinare al centrului este între orele 8.00-20.00.

„Până în prezent, la Centrul de vaccinare fără programare de la Casa de Cultură a Studenților din Iași s-au imunizat peste 7400 de persoane”, a precizat directorul CCS Iaşi. .

Până pe 22 iunie are loc procesul de dezbatere publică pentru proiectul de Metodologie privind organizarea taberelor studențești. În cadrul metodologiei se stabilesc normele privind organizarea taberelor studențești pe perioada vacanței de vară 2021, pentru studenții înscriși la cursurile de frecvență în instituțiile de învățământ de stat.

Motodologia propusă spre dezbatere publică poate fi consultată pe www.mts.ro .

„În metodologia propusă spre dezbatere sunt propuse 3159 locuri la nivel național pentru studenții de la universități sau cei care sunt implicați în acțiuni de voluntariat sau cazuri sociale. Totodată, e propus un număr de 100 de locuri pentru studenții care activează în cadrul Caselor de Cultură ale Studenților și care s-au evidențiat prin activitățile cultural artistice în desfășurare și 30 locuri pentru tinerii care se implică în activități de voluntariat, activități și proiecte studențești, manifestări culturale gestionate de federațiile culturale.”, a spus Bogdan Crucianu, directorul Case de Cultură a Studenților din Iași.

Potrivit graficului comunicat de Ministerul Tineretului și Sportului, taberele vor fi   organizate în perioada 11 –  31.08.2021, în patru serii programate să debuteze în jurul datei de 11.08.2021, urmând să se încheie pe 31.08.2021.

Cazarea studenților se va face în unitățile clasificate conform legislației și standardelor naționale, acceptându-se unități de cazare clasificate cu cel puțin categoria 2 stele sau 3 margarete, în limita a maximum 100 lei/zi/student. Locația în care se va servi masa va fi situată la o distanță de maximum 300 m de spațiul de cazare. Masa servită va fi în valoare de 52 lei/zi/student.

„CCS în parc”

Casa de Cultură a Studenților din Iași organizează în perioada 21 iunie – 4 iulie, de la ora 19:00, în Parcul „Grupul Statuar al Voievozilor”, evenimentul „CCS în parc”, ce cuprinde o serie de manifestări culturale susținute de tinerii de la cluburile artistice din cadrul instituției noastre. Această manifestare oferă publicului ieșean momente artistice memorabile, promovând totodată tinerele talente.

„A venit vara, activitățile au început să fie reluate treptat, desigur cu respectarea unor măsuri care să ne țină în siguranță și, așa cum era de așteptat, începem și noi seria de acțiuni cultural artistice prin care să însuflețim Iașul. Astfel, prin intermediul dumneavoastră vreau să îi invit pe toți ieșenii, și nu numai, la un maraton de spectacole  organizate de instituția noastră în perioada 21 iunie – 4 iulie 2021, reunite sub egida evenimentului „CCS în parc”. Concret, timp de două săptămâni, începând cu ora 19:00, ieșenii sunt așteptați la spectacole în aer liber, organizate în Parcul „Grupul Statuar al Voievozilor”, din proximitatea instituției noastre, acestea fiind organizate de studenții care activează în cadrul cluburilor Casei de Cultură.  Reprezentațiile tinerilor vor avea o durată de o oră, o oră și jumătate, fiind puse în scenă evenimente muzicale și folclorice, piese de teatru, expoziții, spectacole de dans etc. Precizez că programul va fi făcut public pe site-ul Casei de Cultură a Studenților și pe rețelele sociale, astfel încât fiecare să poată alege momentele la care își dorește să ia parte”, a conchis Bogdan Crucianu, directorul Case de Cultură a Studenților din Iași.

Program „CCS în parc”

 

Luni, 21 iunie 2021 – Concert – Clubul de chitară, ora 19:00

Marți, 22 iunie 2021 – Spectacol de folclor – Ansamblul Folcloric „Doina Carpaților”, ora 19:00.

Miercuri, 23 iunie 2021 – Momente de dans – Trupa „The Sky”, ora 19:00.

Joi, 24 iunie 2021 – Concert de folk – Susține Artiștii Ieșeni, ora 19:00.

Vineri, 25 iunie 2021 – Expoziție de fotografie – Clubul de Arte Vizuale „Concept Art ”, / Concert -Susține Artiștii Ieșeni , ora 19:00.

Sâmbătă, 26 iunie 2021 – Spectacolul de teatru „ Bani din cer” – Teatrul Ludic, ora 19:00

Duminică, 27 iunie 2021 – Spectacolul de teatru „ Bani din cer”  – Teatrul Ludic, ora 19:00.

Luni, 28 iunie 2021 – Momente de dans – Tazu Dance și Magnitude Dance, ora 19:00.

Marți, 29 iunie 2021 – Concert de jazz – Clubul de Muzică „Richard Oschanitzky”, ora 19:00.

Miercuri, 30 iunie 2021 – Expoziție de pictură – Clubul  de Arte Vizuale „Concept Art”/ Concert – Clubul de chitară, ora 19:00.

Joi, 1 iulie 2021 – Momente de dans – Trupa „The Sky”, ora 19:00.

Vineri, 2 iulie 2021 – Spectacol de folclor – Ansamblul Folcloric „Doina Carpaților”, ora 19:00.

Sâmbătă, 3 iulie 2021 – Concert muzică ușoară – Clubul de Muzică „Richard Oschanitzky”, ora 19:00.

Duminică, 4 iulie – Show de modă –  Academia Models, Academia Junior și Facultatea de Arte Vizuale și Design – secțiunea Modă de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, ora 19:00.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;