Problemele persoanelor cu dizabilităţi, în atenţia municipalităţii

Primarul Mihai Chirica a participat miercuri, 23 iunie, la Ateneul Național din Tătărași, la o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai asociațiilor, fundaţiilor şi ai altor structuri ale societății civile care reprezintă interesele persoanelor cu dizabilități. Scopul principal a vizat elaborarea şi implementarea unei strategii comune privind abordarea şi rezolvarea problemelor cu care se confruntă acești membri ai comunității ieșene. La întâlnire a participat și viceprimarul Cezar Baciu, precum și reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Iași.

În cadrul acestei reuniuni au fost luate mai multe decizii importante, dintre care menționăm:

  1. Reluarea întâlnirilor periodice (după pauza forțată dictată de pandemia de COVID-19) dintre reprezentanții Primăriei Municipiului Iași și asociațiile, fundațiile și structurile respective în vederea atât a prezentării problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, cât și a identificării celor mai bune soluții de rezolvare a lor.
  2. Stabilirea celei mai eficiente formule de conlucrare între Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași și aceste asociații, fundații și structuri pentru găsirea unor soluții comune într-un timp cât mai scurt.
  3. Rezolvarea unor proiectele punctuale pentru asigurarea accesibilității persoanelor cu diferite tipuri de dizabilități.
  4. Întocmirea unei hărți digitale interactive a Municipiului Iași care să conțină atât traseele lipsite de obstacole, ușor accesibile persoanelor cu dizabilități, precum și punctele ori zonele de potențial pericol.
  5. Elaborarea unui calendar comun trimestrial al viitoarelor întruniri în care să se analizeze modul în care au fost rezolvate problemele ridicate.

„După cum se știe, Municipiul Iaşi și eu personal susţinem iniţiativele societăţii civile şi acordăm o atenţie deosebită proiectelor care au în prim-plan persoane cu dizabilităţi, indiferent de domeniul în care acestea sunt implicate, administrația locală fiind preocupată în permanenţă să adopte cele mai eficiente soluţii în ceea ce priveşte incluziunea socială a acestor membri ai comunității”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;