5:13 pm - Monday April 19, 7041

Conferinţă internaţională găzduită de municipiul Iaşi

Municipiul Iași găzduiește în perioada 24 -26 iunie Conferința internațională „România și Polonia în avanpostul securității europene. Tradiție și continuitate (1919 – 2021)”.

Evenimentul este organizat de Statul Major al Apărării, prin Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iaşi și Muzeul Militar „Regele Ferdinand” – Filiala Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași.

Deschiderea oficială a conferinței va avea loc joi, 24 iunie, la ora 10.00, pe esplanada fostei Școli a Fiilor de Militari Iași (Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” din Copou). Ulterior va avea loc dezvelirea plăcii comemorative și punerea pietrei de temelie a ansamblului monumental „Flacăra Recunoștinței” și sfințirea însemnului comemorativ.

Manifestările, la care vor participa și reprezentanți ai armatelor celor două state, vor mai include prezentări de uniforme din cele două conflagrații mondiale, vizionări de expoziții, prezentări (plachete aniversare, lucrări, reviste etc.) și comunicări științifice.

Ziua de vineri, 25 iunie, va fi dedicată comunicărilor științifice. Ziua se va încheia cu o secvență muzicală susținută de Fanfara Militară a Garnizoanei Iași. Conferința se va finaliza sâmbătă, 26 iunie 2021, când este programată o vizită de documentare la obiective istorice, culturale și religioase din Județul Iași.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;