A fost desemnat câștigătorul concursului de idei de arhitectură pentru viitorul complex sportiv al UAIC

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) și Fundația Alumni a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au desemnat joi, 1 iulie, câștigătorul concursului național de idei de arhitectură pentru proiectarea complexului sportiv al UAIC, ce va fi construit pe terenul din strada Sărărie nr. 200.

Juriul concursului, format din membrii Biroului Executiv al Consiliului de Administrație al UAIC, au hotărât, cu unanimitate de voturi, că soluția câștigătoare este cea propusă de către firma Arhivolta Studio de Arhitectură din Iași.

Membrii juriului au apreciat în mod deosebit interpretarea în cheie contemporană a unei arhitecturi clasice. Premiul câștigat de firma Arhivolta Studio de Arhitectura din Iași constă în suma de 10.000 de lei. La concursul național de idei de arhitectură pentru proiectarea complexului sportiv al UAIC au fost înscrise două soluții.

În vederea construirii complexului sportiv al UAIC urmează să fie întocmită nota de fundamentare în vederea achiziției prin licitație publică a studiului de fezabilitate și proiectării.

Terenul pe care urmează să fie construit complexul sportiv al UAIC are o suprafață de 8.888 de metri pătrați. Complexul va avea o suprafața construită de 70% din suprafața totală a terenului, va avea o înălțime maximă de 21 de metri (S+D+P+E) și va fi compus din bazin de înot la dimensiuni olimpice, sală de sport multifuncțională, sală de forță și parcare. Bazinul de înot va putea fi utilizat atât pentru înot competițional cât și pentru înot de agrement.

În sala de sport multifuncțională se vor practica atât activități sportive individuale cât și de echipă (futsal, handbal, baschet, badminton). Sala de forță va include un spațiu de antrenament cu aparate specifice, o încăpere pentru acordarea primul ajutor, o zonă sanitară, vestiare etc. Parcarea va fi prevăzută și cu locuri destinate persoanelor cu dizabilități. De asemenea, la exterior vor fi amenajate o pistă de alergare, spații verzi și căi de acces.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;