Au fost actualizaţi indicatorii tehnico-economici ai proiectului de modernizare a Cinematografului „Dacia”

Întruniţi, vineri, în şedinţă ordinară, consilierii locali ieşeni au aprobat modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Iaşi nr. 90 din 21 martie 2019 privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi documentaţiei Studiului de Fezabilitate (SF) cu elemente de DALI pentru proiectul “Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare cinematograf Dacia”.

Reamintim că, odată cu preluarea în administrare în anul 2017 a cinematografelor de stat din municipiu, printre care şi Cinematograful “Dacia” din cartierul Alexandru cel Bun, Primăria a demarat un amplu proiect de consolidare, reabilitare şi modernizare a acestor importante obiective culturale.

În ceea ce priveşte modernizarea Cinematografului “Dacia”, construit în perioada 1984-1987, proiectul prevede, printre altele, amenajarea de spații pentru recuzită și pentru actori, precum și reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii, pentru a respecta standardele și cerințele actuale, inclusiv realizarea unei rezerve de apă în conformitate cu legislația și normativele în vigoare.

Valoarea totală a proiectului este de 11.019.143,63 lei inclusiv TVA, în final, Cinematograful “Dacia” urmând să fie transformat într-un spațiu de spectacole și activități cultural-educative pentru copii.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;