5:13 pm - Tuesday April 19, 2653

Tabără de şah pentru copii, la Muncel

În perioada 26 iunie – 1 iulie, la Muncel (comuna Mogoșești-Siret) a avut loc tabăra „Jose Raul Capablanca”, eveniment la care au participat 44 de copii din localitățile Românești, Erbiceni, Podu Iloaiei, Popești, Sinești, Cozia, Vânători (Pașcani), Huși, Botoșani și Târgu Mureș.

Tabăra se înscrie în seria activităţilor din cadrul proiectului educaţional „Educaţie pe tabla de şah”, iniţiativă a Asociației Club Sportiv „Pionii Regelui” din Românești, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Timp de şase zile, copiii au desfășurat diverse activități care au avut rolul de a antrena mintea, dar și de a insufla un stil de viață sănătos. Pe lângă antrenamentele de șah și activitățile fizice, elevii au participat la cursuri de prim ajutor, activități artistice (scenete, abilități practice și desen), de ecologizare, lingvistice, de educație rutieră, de dezvoltare personală și de orientare turistică. Acest lucru a fost posibil datorită unei echipe bine închegate de animatori care au împărtășit din cunoștințele proprii, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;