La Cinema „Ateneu”, luna iulie este despre filmele bune

Cinefilii sunt așteptați la o nouă săptămână de filme, iar de data aceasta weekend-ul vine cu un eveniment special. După programul obișnuit de filme, sâmbătă, pe 10 iulie 2021, va avea loc avanpremiera Și atunci, ce e libertatea?, proiecție anunțată în prezența echipei.

Un film bazat pe evenimente petrecute în realitate: o poveste despre dragoste şi căutarea libertăţii în contextul deportării a 40.000 de oameni nevinovaţi de către regimul comunist, în 1951, în Bărăgan, aşa-numita „Siberia românească”. Filmul a primit Premiul Publicului pentru film românesc la TIFF 2020 și Premiul Publicului la Festivalul Filmului Sud-Est European de la Los Angeles. Din distribuție fac parte Radu Iacoban, Iulia Lumânare, Cuzin Toma, Olimpia Melinte, Cristian Popa, Magda Catone și Dorina Lazăr.

În Simple women / Femei obișnuite, Federica, o regizoare aspirantă, face un film cu Elina, idolul tinereții ei. În excitația momentului, Federica are o criză de epilepsie, iar lucrurile se învălmășesc. Până când, parcă prin magie, totul se vede dintr-o perspectivă nouă.

Cuibul / The nest este o poveste despre succes și eșec, ambiții și dezamăgiri, carieră și familie, cu Jude Law și Carrie Coon în cele mai bune roluri ale carierei. Lansat la Sundance, considerat „one of the best films of the year” de către Vanity Fair, producția prezintă un antreprenor ambițios din Anglia și soția americană, care ajung într-un conac englezesc ce amenință să le destrame familia.

În Ghici cine mai vine la cină, Abby de-abia așteaptă să petreacă o cină liniștită de Thanksgiving împreună cu prietena ei cea mai bună, Molly. Dar planurile celor două prietene sunt aruncate-n aer când la cină li se alătură noul iubit al lui Molly și mama lui excentrică. Meniul perfect pentru o vacanță atât de comică și de haotică, încât nimeni nu o va uita niciodată, oricât de mult și-ar dori.

Comedie neagră în regia lui Albert Dupontel, marele câştigător la Premiile César, inclusiv Cel mai bun film, Adio, proștilor! prezintă o călătorie hilară și plină de peripeții pentru a găsi copilul de mult pierdut al lui Suze.

Spirit neîmblânzit / Spirit Untamed este o aventură spectaculoasă despre o fată neînfricată care tânjește după un loc de apartenență. Protagonistă este Lucky, o fetiţă crescută de mătuşa ei, pânâ când Lucky face prea multe boroboaţe şi este expediată la tatăl ei, un văduv care locuieşte într-un oraş la graniţa cu Mexicul. Întâlnirea cu Spirit, un cal sălbatic, va deveni o emoţionantă ocazie nu doar de noi aventuri, ci şi ca Lucky să-şi omagieze mama defunctă, pe vremuri o talentată călăreaţă.

 

Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casieria Ateneului Național din Iași. Sala mare a Ateneului este deschisă la o capacitate de 70%, cu respectarea măsurilor și regulilor impuse de autorități.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

5 iulie 2021

18.00 | Simple women  – Femei obișnuite – (regia Chiara Malta) – AP 12

20.00 | The Nest – Cuibul – (regia Sean Durkin) – AP 12

 

7 iulie 2021

18.00 | Simple women – Femei obișnuite – (regia Chiara Malta) – AP 12

20.00 | The Nest – Cuibul – (regia Sean Durkin) – AP 12

 

9 iulie 2021

18.00 | Ghici cine mai vine la cină – Friendsgiving – (regia Nicol Paone) – PREMIERĂ – AP 12

20.00 | Adio, proștilor! – Adieu les cons – (regia Albert Dupontel) – PREMIERĂ – AP 12

 

10 iulie 2021

14.00 | Spirit Untamed – Spirit neîmblânzit – (regia Elaine Bogan, Ennio Torresan) – 2D – AG

19.00 | Și atunci, ce e libertatea? – (regia Andrei Zincă) – AVANPREMIERĂ – PROIECȚIE DE GALĂ ÎN PREZENȚA ECHIPEI – AP 12

 

11 iulie 2021

 14.00 | Spirit Untamed – Spirit neîmblânzit – (regia Elaine Bogan, Ennio Torresan) – 2D – AG

 

Preț proiecție gală: 15 lei

Preț bilet 3D: 15 lei

Preț bilet normal: 12 lei

 

 

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;