Tot mai mulţi studenţi străini doresc să urmeaze cursurile Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi

Până în acest moment, la admiterea pentru facultăţile din cadrul Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) destinată studenţilor străini din ţările care nu sunt membre ale Uniunii Europene, cu excepţia celor din Republica Moldova, s-au înscris 400 de persoane, număr care atestă faptul că an de an, interesul studenţilor străini faţă de instituţia ieşeană de învăţământ superior este în creştere.

„Anul acesta, candidaturile au venit mai mult în zona Africa și Asia de Sud-Est. Solicitarea de a deveni studenți ai universității noastre de acești tineri reprezintă, credem noi, rezultatul demersurilor continue de internaționalizare și în special de prezență activă în cadrul târgurilor de prezentare a universităților. Sunt aproape doi ani în care prezența fizică a fost imposibilă, dar noi am participat în continuare la târguri în format virtual și vedem că până astăzi avem aproape 400 de candidați din afara Europei, în special la programele de licență, iar înscrierile continuă până pe 15 august”, a declarat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu activitatea de internaționalizare, care a precizat că în momentul de față, la Politehnica ieșeană studiază peste 800 de studenți din țări care nu sunt membre ale Uniunii Europene, exceptând Republica Moldova.

Aceasta a precizat că, având în vedere situația, universitatea a solicitat creșterea cu 10% a capacității de școlarizare la două dintre facultățile care au programe de licență cu predare în limbă engleză. Iar în perioada următoare a fost luată legătura cu Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior pentru a crește această capacitate și mai mult.

„Vrem să creștem această capacitate pentru că, iată, este nevoie. În sensul demersurilor pe care le facem, suntem din ce în ce mai aproape de studenții care urmează să vină. Am creat un hub de internaționalizare în care comunicarea, dar și lucrul în echipe la proiectele universității sau alte unei facultăți să se poată facă în condiții cât mai prielnice, inclusiv în perioada în care distanțarea fizică rămâne la ordinea zilei”, a explicat prof. univ. dr. Irina Lungu.

Aceasta a precizat faptul că și la programele de master se așteaptă înscrierea unui număr mai ridicat de studenți străini către finalul lunii iulie, începutul lunii august, și a subliniat faptul că prioritatea universității în următoarea perioadă este de a dezvolta mai multe programe cu predare într-o limbă străină.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;