130 de studenți de la Facultatea de Construcții și Instalații și de la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași au vizitat săptămâna trecută șantierul celei mai mari clădiri office din țară – Palas Campus. Tinerii au aflat de la inginerii și specialiștii companiei IULIUS informații despre etapele dezvoltării acestui proiect, detalii tehnice și arhitecturale. Vizita le-a oferit o perspectivă aplicată despre ceea ce înseamnă un șantier de o asemenea anvergură.
IULIUS continuă să se implice activ în domeniul educațional și să-și aducă aportul în formarea viitorilor specialiști. Astfel, 130 de studenți, o parte de la Facultatea de Construcții și Instalații, anul întâi, și alții de la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”, anul al treilea, din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași au avut parte de tururi ghidate pe cel mai mare șantier de dezvoltare mixed-use din țară – Palas Campus. Pe parcursul celor 7 vizite, tinerii au avut ocazia să ia contact direct cu ceea ce presupune munca pe șantier, de la etapele proiectării, la detalii tehnice și arhitecturale, până la vizualizarea „zumzetului” caracteristic șantierului și responsabilizarea dată de semnarea tabelului pentru protecția muncii, fapt care îi va ajuta să îmbine partea teoretică învățată în cadrul academic cu cea practică. „Cred cu tărie că pentru studenții de anul I de la Facultatea de Construcții și Instalații, orice tip de vizită și interacțiune cu un șantier poate avea o importanță incredibilă în modelarea acestora ca viitori specialiști în domeniu. În ultimii ani, din cauza unui cumul de factori, din păcate, am observat că s-a creat o mică falie între studenții facultăților de profil și piața reală. Însă, feedback-ul lor după tururi a fost foarte bun și mulțumesc companiei IULIUS pentru această oportunitate”, a declarat șeful de lucrări dr. ing. Sebastian George Maxineasa, Facultatea de Construcții și Instalații din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”.
Studenții au avut parte de un preview a ceea ce va presupune munca pe care o vor desfășura după absolvire și au primit sfaturi despre cum să se implice în diverse proiecte înainte să ajungă în posturile pentru care se pregătesc.
„Această vizită m-a ajutat foarte mult în vederea realizării unei imagini de ansamblu despre ce înseamnă domeniul acesta al construcțiilor, despre ce înseamnă să fii inginer, și mai ales ce înseamnă să fii responsabil de sănătatea tuturor colegilor și să gestionezi un șantier cu peste 400 de constructori. Îi felicit pe toți cei care sunt implicați în construirea Palas Campus”, a spus Andrei Rusu, student la Facultatea de Construcții și Instalații din Iași.
Palas Campus va fi cea mai mare clădire office din România ca suprafață (54.000 mp office și 6.000 mp retail), fiind un concept mixed-use care transformă o zonă centrală nevalorificată într-o destinație ce susține evoluția antreprenoriatului local și a industriilor creative.