Începe admiterea la Universitatea de Ştiinţele Vieţii din Iași

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) începe de luni, 12 iulie, admiterea pentru cele patru facultăți, care oferă studii universitare de licență cu recunoaștere europeană, pentru șaptesprezece specializări din topul cerințelor pieței muncii.

Pentru admiterea din sesiunea iulie 2021, absolvenții de liceu au la dispoziție peste o mie de locuri, dintre care 759 locuri sunt cu finanțare de la buget, iar 269 locuri sunt cu taxă. Tot cu finanțare de la buget mai sunt încă 18 de locuri prevăzute pentru absolvenții liceelor din mediul rural.

În perioada 12 – 23 iulie are loc înscrierea candidaților pentru admiterea la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie și Medicină Veterinară, atât online, pe http://admitere.uaiasi.ro/, cât și la sediul facultăților.

Admiterea la toate specializările facultăților USV Iași se face pe baza notelor obținute la probele de Bacalaureat (Nota de la proba scrisă de Limba și literatura română – 50%, Nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50%). De asemenea, conform metodologiei, în perioada 24 – 28 iulie, va avea loc înmatricularea candidații declarați admiși.

Toți studenții USV Iași beneficiază de numeroase facilități, condiții moderne de studiu, baze de practică proprii situate în mai multe regiuni ale țării, ateliere de microproducție pentru bere, procesare lapte, procesare carne, patiserie și panificație, cazare în campusul studențesc format din cămine dotate cu săli de bucătărie și cu spălătorie, precum și de o bază sportivă completă la care au acces gratuit.

Pentru tinerii interesați de studiile de masterat la USV Iași este important de precizat că admiterea continuă până pe 14 iulie, dacă actele sunt depuse online și până pe 15 iulie pentru cei care vor depune dosarul la sediul facultăților, urmând ca interviul să aibă loc pe data de 16 iulie 2021.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;