10:58 am - Monday October 3, 2022

Programul Cinematografului „Ateneu” în săptămâna 12 – 18 iulie

La Cinema „Ateneu” se anunță o nouă săptămână de filme pentru întreaga familie. De la comedie, la dramă și la o animație de curând lansată.

În Ghici cine mai vine la cină, Abby de-abia așteaptă să petreacă o cină liniștită de Thanksgiving împreună cu prietena ei cea mai bună, Molly. Dar planurile celor două prietene sunt aruncate-n aer când la cină li se alătură noul iubit al lui Molly și mama lui excentrică. Meniul perfect pentru o vacanță atât de comică și de haotică, încât nimeni nu o va uita niciodată, oricât de mult și-ar dori.

Marele câștigător al Premiilor César 2021, Adio, proștilor!, în regia lui Albert Dupontel, cu Virginie Efira, numită regina comediei în Franța, în rolul principal, prezintă o călătorie hilară și plină de peripeții pentru a găsi copilul de mult pierdut al lui Suze.

Cuibul / The nest este o poveste despre succes și eșec, ambiții și dezamăgiri, carieră și familie, cu Jude Law și Carrie Coon în cele mai bune roluri ale carierei. Lansat la Sundance, considerat „one of the best films of the year” de către Vanity Fair, producția prezintă un antreprenor ambițios din Anglia și soția americană, care ajung într-un conac englezesc ce amenință să le destrame familia.

Și atunci, ce e libertatea?, un film bazat pe evenimente petrecute în realitate: o poveste despre dragoste şi căutarea libertăţii în contextul deportării a 40.000 de oameni nevinovaţi de către regimul comunist, în 1951, în Bărăgan, aşa-numita „Siberia românească”. Filmul a primit Premiul Publicului pentru film românesc la TIFF 2020 și Premiul Publicului la Festivalul Filmului Sud-Est European de la Los Angeles.

Vara aceasta, Luca ne teleportează în însorita Italie, mai precis, în orașul Portorosso, un mic port ficțional, ce are ca inspirație orașele din Cinque Terre, binecunoscuta și fermecătoarea coastă italiană. Filmul ne poartă într-un carusel de emoții, de la teamă, la surpriză, de la tristețe la bucurie, de la eșec la succes, unde îl vom vedea pe Luca, un puști ca oricare altul, cu excepția faptului că este un monstru marin.

Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casieria Ateneului Național din Iași. Sala mare a Ateneului este deschisă la o capacitate de 70%, cu respectarea măsurilor și regulilor impuse de autorități.

Filmele vor putea fi vizionate conform următorului program:

12 iulie

18.00 | Ghici cine mai vine la cină – Friendsgiving – (regia Nicol Paone) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

20.00 | Adio, proștilor! – Adieu les cons – (regia Albert Dupontel) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

14 iulie

18.00 | Adio, proștilor! – Adieu les cons – (regia Albert Dupontel) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

20.00 | Ghici cine mai vine la cină – Friendsgiving – (regia Nicol Paone) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

16 iulie

18.00 | The Nest – Cuibul – (regia Sean Durkin) – AP 12

20.00 | Și atunci, ce e libertatea? – (regia Andrei Zincă) – PREMIERĂ – AP 12

17 iulie

14.00 | Luca – Luca – (regia Enrico Casarosa) – 3D/DUBLAT – PREMIERĂ – AG

18 iulie 2021

14.00 | Luca – Luca – (regia Enrico Casarosa) – 3D/DUBLAT – AG

Preț bilet 3D: 15 lei

Preț bilet normal: 12 lei

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;