O nouă caravana mobilă de vaccinare în municipiul Iaşi

Joi, 15 iulie, în intervalul orar 16.00 – 19.00, în parcarea Bazei Sportive de la Ciric va fi amplasată o caravană mobilă de vaccinare împotriva COVID-19, anunţă într-un comunicat, Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi.

Echipa medicală va fi pregătită să ofere explicații tuturor persoanelor care au nelămuriri cu privire la vaccinuri și va fi gata să imunizeze persoanele care doresc să minimalizeze riscul unei infecții COVID-19, sau care vor să plece cu mai puține griji în vacanță.

Caravana mobilă din parcarea Bazei Sportive de la Ciric va utiliza serul Johnson & Johnson, care presupune o singură doză (cei care se vor vaccina nu vor trebui să se prezinte la rapel, așa cum este cazul celorlalte seruri care se folosesc în România).

“Nu este nevoie de programare, vaccinarea se face pe loc și aveți nevoie doar de cartea de identitate sau de pașaport. Vaccinarea este un act benevol și gratuit. Dacă ne vaccinăm cât mai mulți, vom reveni repede la o viață normal”, se arată în încheierea comunicatului Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi.

De la începutul campaniei de vaccinare, pe data de 27 decembrie 2020, şi până în prezent, în judeţul Iaşi au fost administrate 380.375 de doze de ser împotriva virusului SARS-CoV-2.

Din numărul total de persoane vaccinate, 200.156 au fost imunizate cu prima doză şi 180.219 cu doza a II-a.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), până luni, 12 iulie, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 42.444 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19 şi un număr de 917 de decese.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;