Programul Cinematografului „Ateneu” în săptămâna 19 – 25 iulie

Pentru cei care poate nu știu cum să își petreacă săptămâna, Cinema Ateneu propune șase filme cu povești diferite, numai bune de vizionat singur sau în compania unui alt cinefil.

Comedia franco-belgiană a lui Quentin Dupieux, Mandibule a avut premiera internațională în cadrul festivalului de film de la Veneția în 2020. Doi prieteni cam aiuriți descoperă o muscă gigantică în portbagajul unei mașini și decid s-o îmblânzească și să câștige bani de pe urma ei.

Și atunci, ce e libertatea?, un film bazat pe evenimente petrecute în realitate: o poveste despre dragoste şi căutarea libertăţii în contextul deportării a 40.000 de oameni nevinovaţi de către regimul comunist, în 1951, în Bărăgan, aşa-numita „Siberia românească”. Filmul a primit Premiul Publicului pentru film românesc la TIFF 2020 și Premiul Publicului la Festivalul Filmului Sud-Est European de la Los Angeles.

Marele câștigător al Premiilor César 2021, Adio, proștilor!, în regia lui Albert Dupontel, cu Virginie Efira, numită regina comediei în Franța, în rolul principal, prezintă o călătorie hilară și plină de peripeții pentru a găsi copilul de mult pierdut al lui Suze.

Vineri rulează filmul Luca, un thriller psihologic, desfășurat între București și New York City. Un tânăr expat, întors în țară după 20 de ani, descoperă o lume pe care nu o mai cunoaște. Cu ajutorul Giuliei (Mădălina Craiu) și a câtorva oameni din fosta sa viață, Luca reușește să își învingă fantomele trecutului și să afle sensul existenței sale. Din distribuție fac parte: István Téglás, Andi Vasluianu, Mădălina Craiu, Horațiu Mălăele, Rodica Mandache, Liana Mărgineanu, Bogdan Mălăele, Giulia Nahmany și mulți alții.

În Old: Prizonierii timpului o familie aflată în vacanță într-o zonă tropicală realizează că plaja izolată pe care se opresc pentru relaxare preț de câteva ore le accelerează îmbătrânirea, reducându-le viața la o singură zi.

Personajele din Familia Crood: Vremuri noi pornesc în lumea largă, în căutarea unui loc mai ferit de pericole, unde să-și construiască un cămin. După ce descoperă un paradis idilic înconjurat de ziduri și se bucură că au găsit în sfârșit căminul ideal, eroii noștri dau nas în nas cu… o altă familie care deja locuia acolo: familia Maibunovici.

Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casieria Ateneului Național din Iași. Sala mare a Ateneului este deschisă la o capacitate de 70%, cu respectarea măsurilor și regulilor impuse de autorități.

Filmele vor putea fi vizionate conform următorului program:

19 iulie

18.00 | Mandibule – Mandibules – (regia Quentin Dupieux) – AP 12

20.00 | Și atunci, ce e libertatea? – (regia Andrei Zincă) – AP 12

21 iulie

18.00 | Adio, proștilor! – Adieu les cons – (regia Albert Dupontel) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

20.00 | Și atunci, ce e libertatea? – (regia Andrei Zincă) – AP 12

23 iulie

18.00 | Luca – (regia Horațiu Mălăele) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

20.00 | Old: Prizonierii timpului – (regia M. Night Shyamalan) – PREMIERĂ – AP 12

24 iulie

14.00 | Familia Crood: Vremuri noi – The Croods: A new age – (regia Joel Crawford) – 3 D/Dublat – PREMIERĂ – AG

25 iulie

14.00 | Familia Crood: Vremuri noi – The Croods: A new age – (regia Joel Crawford) – 3 D/Dublat – AG

Preț bilet 3D: 15 lei

Preț bilet normal: 12 lei

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;