Sepsi II Sf. Gheorghe – Poli Iaşi 2-0. Un nou joc slab făcut de ieşeni în deplasare

CSM Politehnica Iaşi a suferit, sâmbătă, un nou eşec în meciurile de pregătire pe care le-a disputat în această vară, în vederea debutului în noul sezon al Ligii 2.

Elevii lui Costel Enache au fost învinşi în deplasare de formaţia a doua a clubului Sepsi OSK Sfântul Gheorghe cu scorul de 0-2 (0-2), golurile gazdelor fiind semnate de Marius Ştefănescu (min. 13) şi Anass Achabar (min. 45+2 – din penalty).

Poli Iaşi a început meciul în formula: Brânză – Onea, Cană, Plămadă, A. Stan – Pușcaș – Serediuc, Fr. Cristea, Stoenac, Pop – Istrate, în repriza a doua fiind introduşi pe teren Axinte, Okan Chatziterzoglou (stoper grec în vârstă de 25 de ani, aflat în teste), Ungurenașu, Purcariu, Moisă, Pelivan, Iurașcu, Aftanache, Zaharia, Călin (junior venit în probe de la FC Viitorul).

“A fost un test bun pentru noi, chiar dacă nu am întâlnit prima echipă a celor de la Sepsi, formaţie care are lot foarte valoros. A fost un test care ne-a arătat realitatea şi anume că suntem foarte departe de ceea ce am vrea să fim, de ceea ce ar trebui să fim. În acest moment avem foarte multe lucruri de pus la punct. Obiectiv vorbind, la momentul în care ne aflăm, cred că obiectivul în noul campionat este evitarea retrogradării”, a declarat, după meci, antrenorul Costel Enache.

Până acum, Poli Iaşi a disputat şase jocuri de verificare în această vară, obţinând patru victorii (3-0 cu Academia “Poli” Iaşi, 11-0 cu LPS Iaşi, 1-0 cu Huşana Huşi, 2-1 cu Ştiinţa Miroslava) şi două înfrângeri (0-3 cu Ceahlăul Piatra Neamţ şi 0-2 cu Sepsi II Sf. Gheorghe).

Următorul meci de pregătire al ieşenilor este programat miercuri, de la ora 11.00, în Copou, în compania formaţiei Dacia Buiucani, din Republica Moldova, urmând ca sâmbăta viitoare, în deplasare, tot de la ora 11.00, elevii lui Costel Enache să o întâlnească pe Bucovina Rădăuţi, câştigătoarea Seriei 1 a Ligii 3 în sezonul trecut.

Până atunci, luni, la ora 12.00, la sediul Federaţiei Române de Fotbal (FRF) este programată stabilirea “ţintarului” ediţiei 2021/2022 a Ligii 2, competiţie care reuneşte la start 20 de echipe şi care se va desfăşura după acelaşi scenariu ca şi în sezonul trecut.

Astfel, în prima parte a campionatului, cele 20 de formaţii se vor întâlni între ele într-o singură manşă, conform “ţintarului” stabilit în urma tragerii la sorţi.

După disputarea celor 19 etape, primele şase formaţii din clasament vor juca în play-off, în system tur-retur (zece etape), în timp ce celelalte 14 formaţii vor fi împărţite în două grupe a câte şapte echipe fiecare, care vor juca o singură dată între ele.

Ultimele două clasate din fiecare serie va retrograda direct în Liga 3, în timp ce pentru stabilirea celei de-a cincea echipe retrogradate se va juca un meci de baraj (tur-retur) între ocupantele locurilor 5 din fiecare serie.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;