A fost semnat contractul pentru construcţia spitalului destinat pacienților cu boli respiratorii

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a semnat astăzi contractul de servicii de proiectare pentru realizarea documentațiilor tehnico-economice pentru “Construirea și Dotarea Spitalului Clinic Integrat de Boli Respiratorii”.

Firma câştigătoare a licitaţiei este S.C. Arc Design SRL, iar valoarea contractului este de 268.500 lei, fără TVA. Documentațiile tehnico-economice vor fi finalizate, conform contractului, în termen de trei luni.

“Este un proiect născut dintr-o nevoie urgentă a comunității noastre, pentru că actualul Spital de Pneumologie are grave deficiențe, fiind segmentat în patru secții aflate în patru corpuri de clădire diferite, toate în stare de degradare și situate la mare distanță una de cealaltă, ceea ce îngreunează mult actul medical și tratamentul integrat al pacienților. Cea mai bună soluție pe care am găsit-o a fost să punem bazele unui nou spital, un spital integrat de boli respiratorii, o construcție nouă pe actualul amplasament al Secției a IV-a Clunet din Bucium, prin care ne propunem creșterea calității actului medical, într-o clădire modernă, care să asigure condiții și facilități la standardele actuale. În acest nou spital urmează să funcționeze atât secțiile actuale, cât și structuri noi prin care vom răspunde nevoilor de îngrijiri medicale ale comunității”, a declarat Costel Alexe, președintele  Consiliului Județean Iaşi.

“Astăzi este o zi în care mă simt realmente emoționat. Emoționat pozitiv pentru că mă gândesc la acest prim pas pe care l-am făcut. Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie a fost probabil una dintre unitățile medicale cele mai uitate de-a lungul timpului, poate prin prisma afecțiunilor tratate, dar începând cu acest mandat am găsit o deschidere extraordinară și mă bucură enorm de mult și mă și obligă această susținere din partea întregii echipe a CJ Iași”, a spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Radu Crișan-Dabija.

“Mă consider norocos că sunt parte din echipa care va lucra la acest proiect. Termenul este strâns, dar sunt convins că toți cei care participă în avizarea acestei documentații vor înțelege urgența demersului început de Consiliul Județean, a afirmat, la rândul său, Paul Filip Ciobănașu, directorul S.C. Arc Design SRL.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;