Ieşean diagnosticat cu malarie după ce s-a întors din Africa

Un bărbat în vârstă de 59 de ani din municipiul Iaşi a fost diagnosticat cu malarie, după ce s-a întors dintr-o călătorie efectuată în Africa.

În prezent, bărbatul este internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, unde primeşte tratamentul specific din partea medicilor.

„La Spitalul de Boli InfecţIoase s-a prezentat un pacient în vârstă de 59 de ani, din municipiul Iaşi, cu antecedente de călătorie în Africa, atât în anul 2019 cât şi în anul 2021.

Timp de aproximativ două săptămâni, la domiciliu, pacientul a prezentat febră, frisoane, dureri musculare şi oboseală accentuată.

Ţinând cont de antecedentele acestuia de călătorie în Africa s-a ridicat imediat suspiciunea de malarie, care de altfel s-a şi confirmat ulterior.

În momentul de faţă, pacientul este stabil din punct de vedere hemodinamic. Din punct de vedere respirator, acesta este monitorizat în permanenţă de personalul medical, fiind iniţiat tratamentul specific acestei boli”, a declarat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Malaria este o boală infecțioasă transmisă de țânțarul Anopheles, care se manifestă prin friguri puternice și intermitente.

Ea este larg răspândită mai ales în regiunile tropicale și subtropicale, între 300 și 500 de milioane de persoane fiind infectate anual, dintre care aproximativ între unul şi trei milioane mor în fiecare an.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;