5:13 pm - Friday April 18, 5292

Continuă acţiunea de distribuire a produselor de igienă de la Uniunea Europeană

Direcția de Asistență Socială (DAS) continuă distribuirea pachetelor de igienă provenite ca ajutor din partea Uniunii Europene.

Astfel, pe 26 iulie, asistenții sociali au distribuit 1.385 de pachete cu produse de igienă (tranșa a patra).

Potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 84/2020, pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea persoanelor Defavorizate – POAD, beneficiarii acestor pachete sunt:

  1. a) familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziția scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
  2. b) familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277 / 2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
  3. c) persoanele aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victimele calamităţilor, persoanele dependente şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate. Situaţia temporară de vulnerabilitate va fi justificată de autorităţile publice cu atribuţii în domeniul respectiv.

Distribuirea este obligatorie pentru persoanele beneficiare de venit minim garantat, respectiv alocație pentru susținerea familiei, pe baza listelor inițiale. Beneficiarii din ultima categorie vor primi astfel de produse funcție de stocul de pachete rămas după finalizarea distribuirii către beneficiarii de pe listele inițiale. În situația în care cantitatea primită inițial nu este suficientă, autoritățile locale pot solicita Instituției Prefectului o redistribuire a unei cantități necesare, iar aceasta poate fi primită dacă există cantități excedentare la nivelul județului ori la nivel național. Totalul beneficiarilor de pe listele inițiale este, la nivelul lunii iulie 2021, de 1.013 persoane, din care 507 persoane beneficiare de venit minim garantat și 408 persoane beneficiare de alocația pentru susținerea familiei. Până în prezent, în cazul celei de-a treia categorii au fost primite 139 solicitări, persoane care nu au mai ridicat ajutoare în acest an.

Beneficiarii din grupul ţintă vor primi fiecare câte un pachet, cu un conţinut standard: 5 periuțe de dinți, 4 tuburi pastă de dinți (fiecare a câte 75 ml), 1 tub săpun lichid (500 ml), 1 tub șampon pentru copii  (800 ml), 1 tub șampon pentru adulți (500 ml), detergent granule pentru rufe colorate (900 ml) și detergent granule pentru rufe albe (1,8 kg).

Distribuirea pachetelor de igienă pentru beneficiarii de venit minim garantat sau alocație pentru susținerea familiei se va face, începând cu data de 29 iulie 2021, în termen de 45 de zile calendaristice.

Beneficiarii trebuie să prezinte actul de identitate în original, titularul beneficiului de asistență socială urmând a semna pentru primirea pachetului atât pentru sine, cât și pentru membrii familiei sale (situația familiilor beneficiare de venit minim garantat sau alocație pentru susținerea familiei). Pachetul pentru persoanele nedeplasabile va fi livrat la domiciliul beneficiarului. Pentru beneficiarii din ultima categorie distribuirea va începe la o dată care va fi anunțată ulterior.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;