A fost aprobată documentaţia tehnică privind reabilitarea căii de rulare a tramvaielor pe tronsonul Iaşi – Dancu

În şedinţa extraordinară de marţi, consilierii locali ieşeni au aprobat documentația de avizare a lucrărilor de investiții (DALI) și a principalilor indicatori economici ai obiectului de investiții „Reabilitare cale de rulare tramvai Limita municipiului Iași – Rond Dancu”.

Valoarea totală a investiției este de circa 15.765.000 lei, cu TVA, respectiv circa 13.269.000 lei, fără TVA, în timp ce durata de execuție a acesteia este estimată la șase luni.

Potrivit notei de fundamentare care a însoţit proiectul de hotărâre, investiția va presupune reabilitarea căii de rulare a tramvaielor pe o distanță de 650 de metri cale simplă de rulare, din care 225 de metri cale dublă de rulare în aliniament și 200 de metri în Rond Dancu, precum și înlocuirea stâlpilor de susținere fir-contact și înlocuire fir-contact.

Realizarea acestui obiectiv de investiții vine în completarea mai amplului proiect de „Reabilitare a infrastructurii de tramvai Iași – Dancu”, acesta având ca obiectiv general reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare tramvai pe tronsonul cuprins între intersecția străzilor Vasile Lupu și Aurel Vlaicu și limita intravilană a municipiului Iași, cu o lungime de 2.46 kilometri cale dublă, respectiv 4,92 kilometri cale simplă de rulare. Proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu” face parte din lista proiectelor municipalității finanțate prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 4 și are o valoare totală de 104.022.631,88 lei, inclusiv TVA (aproximativ 21 de milioane de euro).

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;