Palatul Culturii: Programul Atelierelor DICE în perioada 24 – 26 august

Complexul Muzeal Național „Moldova” propune publicului în perioada 24 – 26 august noi evenimente desfășurate la Palatul Culturii din Iași, în cadrul programului de educație muzeală Atelierele DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ), după cum urmează:

  • Marți, 24 august, de la ora 11.00, atelier de pictură „Tainele ceramicii Cucuteni”, recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani (preț bilet: 20 lei)

Participanții vor vizita Expoziția „Cucuteni” din cadrul Muzeului de Istorie a Moldovei, urmând să dezvolte activitatea practică de pictat pe o suprafață ceramică în Sala de Educație Muzeală, în strânsă legătură cu informațiile primite în expoziție.

  • Miercuri, 25 august, ora 11.00, atelier de scriere creativă „Poezie DADA”, recomandat copiilor cu vârsta peste 12 ani (preț bilet: 15 lei)

Pornind de la indicațiile lui Tristan Tzara din „Ca să faceți un poem dadaist”, participanții vor lua parte, în sala de Educație Muzeală, la o incursiune pe tărâmul poeziei experimentale care a marcat lumea artistică la începutul secolului XX.

  • Joi, 26 august, ora 11.00, atelier de pictură „Tu, Eu, și Florile”, recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani (preț bilet: 15 lei)

Atelierul începe cu vizitarea expoziției „Maeștrii picturii românești în patrimoniul Muzeului de Artă Iași” și continuă în Sala de Educație Muzeală, unde participanții vor încerca să picteze propriile flori pe suport papetar grunduit, după modelul celor prezentate în expoziție.

Programările se pot face la tel. 0232 275 979, interior 116, e-mail: ateliereledice@palatulculturii.ro sau printr-un mesaj pe pagina de Facebook @Atelierele DICE, cu cel puțin o zi înainte. Prețul biletelor include toate materialele necesare.

DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) este un program de educație muzeală derulat de Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, cu sprijinul muzeelor din Palatul Culturii din Iași. Atelierele tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural, comunicând într-o manieră atractivă informații despre acesta și transformând vizita la muzeu într-o experiență memorabilă.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;