În spitalele COVID din Iaşi mai sunt libere doar cinci paturi la Terapie Intensivă

Numărul pacienţilor cu forme severe de COVID-19, internaţi în ultima perioadă în secţiile de la Terapie Intensivă ale spitalelor din Iaşi a crescut încet, dar sigur, lucru care confirmă, încă o dată, faptul că ne aflăm deja în valul patru al pandemiei de coronavirus.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, miercuri la prânz, gradul de ocupare a paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, în judeţul Iaşi, era de 64 paturi, din care 14 sunt paturi ATI, respectiv şapte la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, trei la Spitalul de Neurochirurgie şi patru la Spitalul Municipal Paşcani.

În momentul de faţă, în spitalele ieşene mai sunt libere doar cinci paturi ATI, după cum urmează: un pat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, două paturi la Spitalul Municipal Paşcani şi două paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”.

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție 163 de paturi, dintre care 97 de paturi pentru bolnavii confirmați pozitiv cu COVID-19 (CF Paşcani – 22 paturi, CF Iaşi – 15 paturi, Spitalul Orăşenesc Hârlău – 12 paturi, Spitalul de Pneumologie – 28 paturi, Spitalul de Boli Infecţioase – 20 de paturi) și 67 de paturi în zonele roşii destinate pacienților cu alte patologii și confirmati pozitiv cu COVID-19.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

În momentul de față, o persoană confirmată pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “Elena Doamna” Iaşi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

În zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, este ocupat în acest moment un pat la ATI.

În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate cele cinci paturi destinate acestei afecţiuni.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;