Spectacolele matineu de la Opera ieşeană, reluate după o pauză de 20 de ani

După o pauză de 20 de ani, Opera Naţională Română Iaşi (ONRI) va relua spectacolele matineu odată cu debutul noii stagiuni.

Anunţul a fost făcut de directorul artistic al ONRI, Andrei Fermeşanu, joi, într-o conferinţă de presă care a avut loc la sediul instituţiei şi la care au mai participat directorul interimar al ONRI, Daniel Şandu, şi managerul Ateneului Naţional din Iaşi, Andrei Apreutesei.

“Spectacolele matineu vor începe pe 12 septembrie, imediat după debutul stagiunii. Pe 18 septembrie vom avea un prim concert sub bagheta dirijoarei Raluca Zaharia, care coordonează Corul de Copii al Municipiului Iaşi. Pe 19 septembrie va fi organizat concertul “Petrică şi lupul”, la care îşi va da concursul Orchestra de Tineret a Ateneului Naţional din Iaşi, iar pe 30 septembrie va avea loc un concert în care vor evolua corul Angeli şi corul DoReMi”, a declarat Andrei Fermeşanu.

În ceea ce priveşte protocolul de colaborare încheiat între Ateneul Naţional din Iaşi şi Opera Naţională Română din Iaşi, acesta prevede ca o parte dintre spectacolele pentru copii şi tineret să aibă loc pe scena Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri”.

“Este un pas important pe care îl facem odată cu încheierea acestui acord de parteneriat. Este un vis devenit realitate ca după mai bine de 20-23 de ani să facem aceste spectacole matineu pe scena Teatrului Naţional din Iaşi, unde funcţionează şi ONRI. Totodată este un pas important pe viitor pentru transpunerea în scenă a unor coproducţii. Fie că se vor juca la Ateneu sau la Naţional, important e să se joace, să se adune cât mai mult public şi să dăm un semn de normalitate. Doar prin iubire, prin unire prin cultură putem fi mai buni, mai dezvoltaţi”, a declarat managerul Ateneului Naţional din Iaşi, Andrei Apreotesei.

Pe lângă concertele simfonice şi vocale, ieşenii prezenţi la matinee vor avea ocazia de a viziona şi spectacole de balet.

“Dincolo de fondul muzical şi de orchestră, vorbim de cea de tineret şi ONRI vom avea şi balet. Am discutat cu şeful oficiului balet iar acesta şi-a arătat deschiderea ca împreună cu Ateneul Naţional din Iaşi să dezvoltăm astfel de spectacole, nu doar concerte orchestrale”, a afirmat Daniel Şandru, care a adăugat că instituţia pe care o conduce are, printre altele, şi menirea de a cultiva gustului publicului.

“Am văzut că de fiecare dată când am montat pe scena Ateneului Naţional din Iaşi spectacole pentru copii, sala era plină. Biletele s-au vândut imediat după ce au fost puse în vânzare. Apetitul pentru actul artistic făcut de Operă nu poate decât să ne bucure”, a mai spus Daniel Şandru.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;