Circulaţie auto fără restricţii în Bucium, în prima zi de şcoală

Primarul Mihai Chirica dă asigurări că luni, 13 septembrie, în prima zi de şcoală, ieşenii vor putea circula fără restricţii în zona Bucium, unde se execută lucrări de reabilitare şi modernizare a sistemului de termoficare.

„În cursul zilei de ieri am pus în funcţiune un prim tronson cuprins între accesul a Institutul de Psihiatrie Socola şi Hotelul Bellaria, urmând ca în cursul zilei de astăzi şi mâine să punem în circulaţie şi celălalt tronson, respectiv până la intersecţia cu Bulevardul Poitiers. Rămâne ca pe parcursul zilelor următoare, până duminică noaptea inclusiv, să facem şi traversarea bulevardului în punctul de inserţie, care se află la intersecţia cu strada Trei Fântîni. Vom lucra şi pe timp de noapte, vom folosi plăcile de oţel pentru a se putea circula peste ele, parcajele rutiere urmează să fie finalizate şi ele tot în această săptămână. În acest fel, spun eu, cred că am dat un exemplu cât se poate de clar că se pot face kilometri de conductă fără ca acest lucru să dureze o veşnicie”, a declarat primarul Mihai Chirica, marţi, într-o conferinţă de presă.

Lucrările vizează extinderea reţelei termice centralizate din zona Bucium, fiind realizate de asocierea SC Conest SA (lider de asociere) – SC Erbașu Construcții SA – SC Elsaco Electronic SRL – SC Consix Construcții SRL – IPCT Instalații SRL, valoarea totală a investiției fiind de peste 22,4 milioane lei.

Conform avizului Biroului Rutier, lucrările au demarat din zona Institutului de Psihiatrie „Socola” către podul Bucium, pe partea dreaptă a sensului de ieșire din oraș. Traversarea bulevardului se face în prezent în dreptul Pleiada Boutique Hotel și vor continua până la intersecția cu strada Trei Fântâni. Lucrările vor fi efectuate în intervale orare care să nu îngreuneze traficul rutier.

Pe toate tronsoanele cu circulație reversibilă sunt aplicate marcaje specifice (pe fond galben), având în vedere faptul că lucrările ocupă 5,50 metri din partea carosabilă, astfel că benzile de circulație vor trebui reconfigurate. În situațiile unde nu pot fi asigurate trei benzi de circulație (în cazul subtraversărilor), lucrările vor fi realizate pe timp de noapte. Zona de drum în lucru va fi presemnalizată în intersecțiile din apropierea acesteia.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;