Campanie de informare privind activitatea desfăşurată de poliţiştii locali

Polițiștii locali au continuat distribuirea de fly-ere în oraş în vederea informării cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate în ultima perioadă de lucrătorii acestei instituţi (acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2).

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând Companiei de Transport Public (CTP), mijloacele de transport în comun şi zona piețelor agroalimentare.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 204 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 81 procese-verbale. La stabilirea sancțiunii, polițiștii locali au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 17.005 lei.

Astfel, pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 20 sancțiuni.

„Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, iar în acest context, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației asigură fluidizarea traficului rutier în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Un punct important pe agenda de lucru al polițiștilor locali îl reprezintă, de asemenea, staționarea/oprirea neregulamentară a autovehiculelor, atât pe spațiul verde cât și sub incidența unor semne de circulație restrictive în acest sens, astfel au fost ridicate un număr de cinci autovehicule și s-a aplicat un număr de 62 amenzi, conform O.U.G. nr. 195/2002. Totodată, în timpul patrulării, în scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, polițiștii locali au aplicat cinci sancțiuni pe linia comercializării produselor și a serviciilor de piață, iar în 28 de situații au fost constatate încălcări ale hotărârilor adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași”, a declarat Geanina Andrea Grigoroiu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Iaşi.

Pentru sesizarea oricăror fapte care încalcă normele legale, cetăţenii pot apela DispeceratuluPoliției Locale Iași la numerele de telefon 0232/232.099 și, respectiv, 0232/234.047, disponibile 24 de ore din 24.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;