Pompierii își sărbătoresc ziua prin expoziții și sesiuni de „instruire” pentru copii, la Palas

Salvatorii din Iași vor sărbători Ziua Pompierilor din România, pe esplanda de la intararea principală în Palas Mall dinspre Palatul Culturii. Pompierii au pregătit expoziții și sesiuni de „instruire” pentru copii, dar vor oferi și informații cu privire la măsurile de prevenire a incendiilor și de acțiune în caz de cutremur sau alte calamități.

 

În fiecare an, pe 13 septembrie, sărbătorim Ziua Pompierilor. Aceasta marchează unul dintre momentele de eroism ale pompierilor militari încă de la înfiinţare, iar cei de la ISU au pregătit surprize pentru toți ieșenii. Astfel, duminică, 12 septembrie 2021, în intervalul orar 10:00 – 18:00, dar și luni, 13 septembrie, între orele 12:00 – 18:00, pe esplanada de la intrarea principală în Palas Mall, dinspre Palatul Culturii, pompierii vor răspunde, atât la întrebările celor mici, cât și la cele ale adulților și vor avea loc și expoziții de tehnică.

În cele două zile, copiii vor avea ocazia să vadă autospecialele cu care lucrează pompierii, printre care autospeciala pentru salvări din mediul acvatic, șenilata, autoscara pentru salvări de la înălțime, motocicleta SMURD, un punct medical avansat, dar și altele. Cei mici se vor putea urca în acestea, iar pompierii militari le vor ține companie și le vor răspunde la toate întrebările. Totodată, nici adulții nu sunt uitați, deoarece cei de la ISU Iași vor face scurte prezentări pentru cei interesați în legătură cu măsurile de prevenire a incendiilor, dar și în caz de cutremur sau alte calamități.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;