Street Delivery Iași 2021 – intervenții artistice pe stradă și un zid revitalizat

Sâmbătă, 11 septembrie, şi duminică, 12 septembrie, pe strada Ion C. Brătianu vor avea loc intervenții artistice sub umbrela „Street Delivery Iași”: microdemonstrații de muzică, dans, literatură și îndemânare, realizate de tineri din orașul Iași, momente artistice singulare și adaptate ritmului străzii.

Tot în cadrul „Street Delivery Iași”, artistul Harcea Pacea va picta un punct termic din campusul Tudor Vladimirescu, pe o suprafață de aproximativ 200 metri pătrați. Proiectul de revitalizare artistică este susținut de Asociația „Mai Bine” și are o importantă componentă educativă și de conștientizare a modului în care obiceiurile noastre alimentare afectează mediul înconjurător. Pictura va ilustra diferite metode si concepte prin care afectarea climei poate fi diminuată, metode ce pot fi puse în practică atât la nivel de comunitate, cât și la nivel de individ.

„Anul acesta nu mai facem festival, ci activăm puncte de creație artistică, pentru ca oamenii care se plimbă prin oraș să se bucure de ele din mers. Intrăm în armonia străzii Ion C. Brătianu și completăm conceptul autorităților locale de a închide strada în weekend, făcând loc exprimării locale artistice, civice și de tineret. De asemenea, ne bucurăm că reușim și la această ediție să lăsăm o amprentă educațională pe ziduri ce au nevoie de revitalizare”, declară organizatorii într-un comunicat.

„Street Delivery Iași” este organizat în acest an de Fundația Cărturești, Asociația Artipic, Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași, Consiliul Județean al Elevilor și beneficiază de sprijinul Primăriei Municipiului Iași.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;