6:37 am - Monday August 8, 2022

Proiecție de gală a filmului „Mia își ratează răzbunarea”, la Ateneul Naţional

Filmul „Mia își ratează răzbunarea”, în regia lui Bogdan Theodor Olteanu, va avea luni, 13 septembrie 2021, de la ora 20.00, o proiecție de gală în prezența echipei. Evenimentul are loc la Cinematograful Ateneu, iar biletele sunt disponibile online, pe www.cinemaiasi.ro, sau la casa de bilete a Ateneului.

Producția o prezintă pe Mia, o tănără actriță hotărâtă să se răzbune pe fostul iubit. Imediat după despărțirea lor violentă, ea încearcă să se filmeze cu un alt bărbat. Ar fi răspunsul perfect pentru gelozia lui obsesivă. Dar tot ce implică bărbați nu are cum să fie simplu. Din distribuţie fac parte actorii Ioana Bugarin, Maria Popistaşu, Ana-Maria Guran, Carol Ionescu, Adrian Nicolae, Alexandru Ion, Mădălina Stoica, Ecaterina Lupu, Ştefania Cîrcu, Silvana Mihai.

„Societatea noastră este extrem de violentă în raport cu femeile. Și nu vorbesc doar de ceea ce se întâmplă la nivelul unui cuplu sau altul. România este absolut primitivă dacă te uiți la felul în care sunt portretizate femeile în cultură sau mass media.

Peste această temă s-a suprapus curiozitatea mea în privința procesului prin care idei sau discursuri devin influențe. Există mereu o zonă de conflict atunci când încerci să aplici teorie peste realitate. Principii imposibil de combătut pe hârtie sunt foarte complicat de pus în practică. Asta e o sursă de dramă, dar poate uneori să fie și amuzant. Nu e o comedie relaxată, dar este o comedie”, spune regizorul Bogdan Theodor Olteanu.

Mia, o tânără actriță, este pălmuită de prietenul ei. E încălcată o graniță. Fata se întoarce acasă și își plănuiește răzbunarea. Are ideea de a înregistra un filmuleț și de a i-l trimite boxeurului de dame. Trebuie doar să găsească bărbatul cu care să facă înregistrarea și lucrul se dovedește nu atât de simplu. Mia va avea ocazia să reflecteze asupra diverselor aspecte din propria viață, asupra trecutului și violenței. Calea răzbunării pe care pășește tânăra actriță o conduce la o criză emoțională.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;