Afişe anti-vaccinare lipite pe parbriz de un şofer de autobuz din Iaşi

Un şofer din cadrul Companiei de Transport Public (CTP) Iaşi este cercetat de Comisia de disciplină a instituției, în urma afișării, în mod nelegal, pe parbrizul autobuzului pe care acesta îl conducea, a unor mesaje anti-vaccinare.

Concret, conducătorul auto a lipit pe parbrizul autobuzului cu care circula prin oraş mai multe afişe anti-vaccinare, prin care cerea autorităţilor să pună capăt campaniei de imunizare a populaţiei.

“Conducerea instituției a luat act de îndată de comportamentul neadecvat al angajatului în cauză și a demarat o anchetă internă, întrucât afișajul în mijloacele de transport public din Iași este permis doar cu aprobarea conducerii companiei.

Din primele cercetări, a reieșit faptul că șoferul a lipit materialele menționate în timpul serviciului, după ce a ieșit din garaj, în urmă cu două zile, și a fost obligat să le îndepărteze de către reprezentanți ai CTP Iași, abilitați să monitorizeze activitatea conducătorilor mijloacelor de transport public”, precizează într-un comunicat reprezentanţii CTP Iaşi.

Potrivit documentului, în cursul zilei de vineri, 17 septembrie, Comisia de conciliere din cadrul unităţii se va întruni pentru a propune modul în care conducătorul auto ar putea fi sancționat disciplinar, conform dispozițiilor prevăzute de Regulamentul de Ordine Interioară și Codul Muncii. Decizia finală va fi luată de către conducerea CTP Iași.

“Compania de Transport Iași respinge categoric astfel de practici care contravin legii și sancționează orice comportament al angajaților care aduce prejudicii imaginii instituției și afectează comunitatea.  Potrivit politicii instituției, dreptul la liberă exprimare al fiecărui angajat este garantat, însă pentru amplasarea de afișe în mijloacele de transport public este necesară obținerea aprobării de la conducerea companiei”, se mai arată în încheierea comunicatului CTP Iaşi.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;