Un nou parc industrial va fi construit la Iaşi

Întrunit în şedinţă ordinară, plenul Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi a aprobat miercuri, 22 septembrie, alocarea sumei de 190.000 de lei din credite de angajament și creditele bugetare în vederea întocmirii Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru obiectivul de investiţii “Parc industrial Holboca”, investiţie în valoare totală de 35 de milioane de lei.

„Prin înființarea acestei zone industriale, instrument cheie pentru impulsionarea mediului de afaceri județean și local, se urmărește creșterea atractivității locației pentru investiții în activități economice, crearea de noi locuri de muncă, creșterea gradului de competitivitate economică, atragerea investițiilor autohtone și străine și atragerea de noi resurse”, se arată în nota de fundamentare care a însoţit proiectul de hotărâre aprobat de consilieri.

“Holboca este cel de-al doilea parc industrial pe care îl vom construi, după cel de la Lețcani. În afară de aceste două parcuri, de la Lețcani şi Holboca, sperăm noi ca într-un timp cât se poate de scurt să realizăm astfel de investiţii şi la Pașcani, Podu Iloaiei, Dumești, Moțca și Răducăneni, care să aducă dezvoltare județului nostru”, a declarat Costel Alexe, preşedintele CJ Iaşi.

Potrivit documentaţiei tehnice, Parcul industrial Holboca urmează să fie realizat pe o suprafaţă de 30 de hectare, pe care Consiliul Județean Iaşi a preluat-o de la Consiliul Local Holboca pentru o perioadă de 49 de ani.

“Amplasamentul parcului se află pe DJ 248D, între Holboca și Tomești, un amplasament foarte bun. Toate celelalte lucrări pe care Consiliul Județean va trebui să le realizeze acolo vor fi cunoscute în urma elaborării studiului de fezabilitate (SF) și a celorlalte formalități. Singurul orizont de timp pe care putem să-l spunem cu exactitate este pentru Lețcani, unde am dat ordinul de începere și constructorul deja lucrează la sistematizarea terenului. În funcție de cum se vor derula procedurile de licitație și elaborarea studiilor pentru Holboca, vom ști exact când se va putea da startul şi aici. Şi mai avem această presiune a obținerii surselor de finanțare pentru realizarea Parcului Industrial. Există si posibilitatea, dacă vor fi doritori, și aici mă refer la concesionari, ca anumite lucrări să fie implementate și realizate de către ei”, a mai precizat preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;