Procurorii DNA au descins la Consiliului Judeţean Iaşi

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au descins în cursul acestei dimineţi la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, unde au efectuat percheziţii în mai multe birouri, de unde au ridicat o serie de documente referitoare la activitatea instituţiei.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în perioada februarie – august 2021. În cursul zilei de 23 septembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizațiilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza județului Iași, din care trei la sediul unor instituții publice. În cauză, procurorii beneficiari de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și Direcției de Operații Speciale din cadrul IGPR”, se arată într-un comunicat al DNA Iaşi.

Surse din cadrul anchetei afirmă că acţiunea din această dimineaţă dispusă de procurorii anticorpuţie vizează un schimb de terenuri Eternitatea-Cicoarei, dosar în care sunt implicaţi mai reprezentanţi din cadrul administrației locale.

Referitor la descinderile pe care procurorii DNA le-au făcut în această dimineaţă la sediul instituţiei, conducerea Consiliului Judeţean Iaşi afirmă, Într-un comunicat remis redacţiei, că au fost solicitate documente și informații referitoare la activitatea unor instituții din subordinea administrației județene.

„Consiliul Județean Iași asigură sprijinul necesar pentru a răspunde tuturor solicitărilor conform legii. Colaborez cu toată deschiderea și sunt la dispoziția organelor de specialitate pentru a clarifica situațiile verificate”, declară președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;