O nouă lucrare murală în cadrul proiectului iniţiat de Asociaţia “Mai bine” şi Street Delivery

Pereții unui punct termic din Campusul studenţesc “Tudor Vladimirescu” au fost transformați într-un manifest ecologic, în cadrul unui proiect inițiat de Asociația “Mai bine” și sprijinit de Street Delivery Iași.

Cei 200 de metri pătrați de artă implicată au fost realizați cu vopsea Airlite, iar pereții au fost transformați în purificatori naturali, reducând nivelul de poluare al aerului la fel de eficient ca o pădure de aproximativ 200 metri pătrați.

Vernisajul lucrării va avea loc miercuri, 29 septembrie, cu începere de la ora 16:00, în Campusul studenţesc “Tudor Vladimirescu”, Aleea Profesor Gheorghe Alexa (între căminele T2 si T3), în prezența artiștilor și a organizatorilor.

“Artiștii Harcea Pacea și Vlad Șade au lucrat la muralul de 200 de metri pătrați timp de două săptămâni, începând cu prima zi a festivalului Street Delivery Iași. Pictura evocă reziliența climatică și calitățile hranei sustenabile, promovează grădinăritul urban și urmărește să motiveze tinerii să se alăture proiectului Our Food, Our Future. Acesta urmărește implicarea tinerilor europeni în activități, campanii și politici de dezvoltare, care răspund provocărilor globale ale migrației și schimbărilor climatice prin intermediul consumului și producției durabile de produse alimentare. Astfel, se manifestă solidaritatea cu muncitoarele și muncitorii care lucrează în sistemul alimentar din întreaga lume și respectul față de drepturile universale ale omului și ale naturii”, afirmă iniţiatorii proiectului într-un comunicat.

Zidul din Campusul studenţesc “Tudor Vladimirescu” este al doilea mural purificator din Iași realizat de artistul Harcea Pacea, primul fiind realizat în cadrul Street Delivery Iași 2020, ca mesaj de solidaritate cu cadrele medicale ce luptă împotriva Covid, din fața Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Harcea Pacea este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști stradali din România, cu lucrări în toată țara, dar și în galerii din străinătate.

Activitatea de pictare a muralului este finanțată prin programul DEAR al Uniunii Europene, în cadrul căruia se derulează proiectul Our Food, Our Future. Acesta este implementat în România de Asociația Mai bine și este reprezentat de un consorțiu global format din 16 organizații din Europa, Brazilia și Africa de Sud, coordonat de organizația Christliche Initiative Romero, din Germania.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;