5:13 pm - Tuesday April 19, 8596

Premii pentru doi dintre cei mai buni studenţi ai Universităţii de Ştiinţele Vieţii “Ion Ionescu de la Brad”

Două dintre cele mai importante premii oferite studenților Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) Iași, prin testament, au fost acordate celor mai buni studenți pentru rezultatele remarcabile obținute în anul universitar anterior.

Florentina Dumitrașcu și Ilie Nistor, de la Facultatea de Agricultură, din cadrul USV Iași, au primit premiile în valoare de o mie de euro, lăsate de prof. univ. dr. Constantin Vasilică și prof. univ. dr. Petru Magazin, două personalități remarcabile ale învățământului, prin testament, drept premii pentru tinerii care fac eforturi deosebite pentru performanță.

Onorată că a primit premiul „prof. univ. dr Constantin Vasilică”, Florentina Dumitrașcu (FOTO) își dorește coordonarea propriei afaceri, după acumularea experienței de teren necesară într-o carieră de succes pe care o urmărește în viitor.

“Acest premiu înseamnă pentru mine o confirmare a faptului că în cei patru ani, în care am fost studentă, am muncit foarte mult pentru a obține mereu cele mai mari note și cele mai bune rezultate. Pentru viitorul apropiat îmi doresc să mă angajez într-o firmă cu profil agricol pentru a pune în practică tot ceea ce am învățat. Sper să reușesc să-mi pot înființa propria mea afacere în consultanță”, spune Florentina Dumitrașcu.

Cei doi tineri sunt recunoscători pentru că au intrat în galeria celor mai buni studenți răsplătiți cu premii speciale ale personalităților care au marcat învățământul superior agronomic ieşean. ”Nu de puține ori se întâmplă să conștientizăm onoarea pe care o avem prin faptul că putem studia și crește într-un sistem care a avut parte de o serie amplă de îmbunătățiri și inovații de-a lungul timpului, ajungând astăzi să ofere un pachet complet în vederea formării noastre profesionale. Istoria ne-a arătat cum fără aportul domnului prof. univ. dr. Petru Magazin, învățământul agronomic ieșean așa cum îl cunoaștem astăzi, nu ar fi putut exista. Aport care se poate observa și prin gestul său deosebit de a-i ajuta pe tinerii absolvenți să pășească mai ușor în cariera mult dorită prin intermediul suportului financiar. Sunt onorat și profund recunoscător pentru faptul că mi s-a permis personal să beneficiez de acest premiu”, a afirmat Ilie Nistor.

Pentru tânărul premiant cariera universitară este alegerea sa în ceea ce privește viitorul, crezând în schimbarea în mai bine a vieți oamenilor. „Acest premiu reprezintă mai mult decât valoarea lui monetară datorită mesajului pe care îl transmite. Cadre didactice deosebite au existat și încă există, însă cei care își depășesc domeniul și devin un sprijin și un pilon în dezvoltarea unui student, schimbă vieți. Acest premiu este dovada care ne arată cu adevărat implicarea pe care a avut-o domnul profesor, implicare ce continuă să dăinuie chiar și acum după trecerea lui în nefiinţă. Viitorul, chiar dacă se arată imprevizibil pentru fiecare dintre noi, reușește să prindă contur în ceea ce mă privește. Îmi doresc să urmez o carieră universitară. Asemenea cadrelor didactice care și-au depășit sfera de activitate și au ajutat la formarea unor generații, pot spune că și eu îmi doresc să devin <acel profesor> pentru generațiile care vor urma. Profesorul căruia nu îi este dificil să comunice, să se implice și creeze oportunități pentru a ajuta la schimbarea în mai bine a vieți oamenilor”.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;