5:13 pm - Monday April 19, 9402

Vineri, 1 octombrie, Marşul comunităţii LGBTQ, în premieră la Iaşi

Primul marș Iași Pride, organizat de Asociația Rise OUT, va avea loc vineri, 1 octombrie, între orele 17:00-19:00. Participanții vor porni de la Casa de Cultură a Studenților Iași, continuând pe Bulevardul Independenței – Str. Elena Doamna – Str. Anastasie Panu, traseul având ca punct terminus Piața Palatului Culturii.

„Este un moment și un eveniment emblematic al comunității LGBTQ și e timpul ca orașul Iași să facă un pas înainte în acest sens, cu atât mai mult cu cât este primul marș Pride la Iași. Ne dorim să aducem un plus de conștientizare și vizibilitate acestei comunități, ca publicul să ne vadă și să înceapă să ne cunoască ca oameni, să realizeze de fapt care sunt cauzele pentru care organizăm o astfel de manifestare”, afirmă organizatorii într-un comunicat de presă.

“Ca orice altă identitate sau minoritate din această țară, oamenii din comunitatea LGBTQ sunt mândri de identitatea lor, însă marșul reprezintă totodată o modalitate prin care se aduce la cunoștință publicului neajunsurile din viețile lor și lipsa de egalitate în drepturi”, se mai spune în comunicat.

„În discuțiile avute în prealabil am asigurat autoritățile că vom respecta normele sanitare impuse de pandemie pentru organizarea acestui eveniment”, menționează organizatorii.

“Suntem foarte încântați de primul marș Pride pe care îl organizăm la Iași și de susținerea pe care o avem în rândul comunității și a societății civile!”, se mai precizează în comunicatul organizatorilor.

Aceştia sunt sprijiniți în acest demers și de Asociația Accept, Asociația CIVICA și Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe).

Festivalul Iași Pride 2021 este organizat de Asociația Rise OUT, primul ONG dedicat comunității LGBTQ din Iași, și sponsorizat de Amazon, Accenture, Asociația MozaiQ, Cercul Donatorilor Bruxelles, cu sprijinul Showberry, Bad Unicorn, Câmp de maci, Acaju, Gist, CUIB, Gramma Wines, Merlin’s Vitamin Aqua, Subsign, WINK Public Multimedia și Radio Guerrilla

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;