„Sărbătorile Iaşului” din acest an, fără tradiţionalul concert din faţa Palatului Culturii

„Sărbătorile Iaşului” din acest an se vor desfăşura sub aceleaşi auspicii ca anul trecut, provocate de pandemia de coronavirus.

Anunţul a fost făcut, joi, de primarul Mihai Chirica, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Palatul Roznovanu.

„Deocamdată nu avem un program exhaustiv dar nici concret al evenimentelor pe care dorim să le includem în cadrul ediţiei din acest an a Sărbătorilor Iaşului. De la o zi la alta, o parte dintre aceste evenimente sunt tăiate de pe listă, având în vedere trecerea de la un scenariu la altul, care ne obligă practic să abordăm într-o manieră nouă aceste sărbători. Începând de astăzi, municipiul Iaşi a intrat în scenariul roşu, ceea ce înseamnă că vârful Sărbătorilor Iaşului ne vor prinde exact  în scenariul roşu, fără posibilitatea de a concretiza dacă ne putem gândi şi la un alt scenariu, mai pozitiv decât cel de acum”, a declarat edilul.

Principala noutate a ediţiei din acest an a „Sărbătorilor Iaşului” este lipsa concertului din faţa Palatului Culturii, care ar fi trebuit să aibă loc pe 15 octombrie.

„Probabil vor pica şi câteva târguri pe care noi le-am propus în desfăşurarea acestui eveniment, urmând să ne concentrăm în special pe evitarea pandemiei şi  asigurarea măsurilor de protecţie sanitară pentru cei care vor dori să participe la evenimentul religios de la Mitropolie”, a mai spus primarul.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;